Una ciutat en comú


  • Comparteix:

ramon.gutierrez

Ramon Gutierrez


Publicat: el 6/gen/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Hi ha instal·lada la idea que a Sant Cugat tenim un model de benestar elevat, que tothom hi viu bé, que tenim una ciutat bonica, endreçada i que és cara perquè, és clar, 'això es paga'. Oblidem que en realitat el que estem fent és deixar a moltíssima gent enrere, i construint aquest suposat benestar a través del campi qui pugui, elititzant la ciutat, fent que viure a Sant Cugat sigui només per a qui s'ho pot pagar. Vivim, doncs, en una ciutat democràtica?

Tenim la més baixa abstenció en eleccions, hem fet uns pressupostos participatius de dos milions d'euros, hem començat a aplicar la tarifació social, tenim una ciutat molt verda i líder en nombre d'estacions de tren per habitant. Però malgrat això, els lloguers segueixen sent altíssims - obligant a la gent jove a marxar-, es fa gairebé impossible moure's per Sant Cugat sense cotxe i segueix sent un luxe viure a la nostra ciutat.

Per l'any 2017, la gent d'Iniciativa, Esquerra Unida, Podem, Barcelona en Comú i de diversos moviments socials i polítics d'esquerres ens hem plantejat iniciar la construcció d'un espai polític nou per Catalunya que situï les persones en el centre de la política i contribueixi a una veritable democràcia a totes les esferes de la societat, que no es limiti únicament a l'esfera políticoinstitucional. Això vol dir democratitzar l'economia i les empreses, fer que la ciutadania tingui un paper central a través de nous mecanismes de participació, transparència i control, i fomentar solucions comunitàries basades en l'autoorganització ciutadana a través de la cooperació. Creiem en la necessitat de col·laborar en lloc de competir, fomentar la solidaritat en lloc de l'individualisme; en definitiva, el que en diem la política del comú.

Un nou subjecte polític que a la nostra ciutat, doncs, es fa més necessari que mai. Estic convençut que els molts i moltes que compartim els valors i els objectius d'aquest projecte serem capaços de posar el comptador a zero i treballar amb encert i empenta per a contribuir al canvi que la gent de Sant Cugat es mereix, que no deixi a ningú enrere, que trobi una altra manera de fer política i d'administrar els béns que són de tothom, que transformi en democràcia, col·laboració i justícia el que és comú.

RAMON GUTIÉRREZ és regidor d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.