'Poseu-vos al dia!'


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 15/gen/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Als catòlics se'ns reclama sovint: 'Poseu-vos al dia!'. Amb aquest retret demanen la 'modernització' de l'Església, entenent que modern equival a avançat i positiu. Tractant-se de qüestions tan importants és determinant preguntar-nos: ¿al dia de qui cal posar l'Església? Sembla obvi que el que cal reclamar és que es posi 'al dia de Jesús' i de l'autenticitat de l'Evangeli.

En aquest camp, el retret que se'ns fa, és ben justificat: tenim molta roba bruta que rentar. No és cap exageració afirmar que és escandalós que durant cinc-cents anys es mantingui la divisió entre cristians catòlics i cristians luterans, per posar només un exemple. Com a fruit de més de seixanta anys d'esforços i pregàries enguany el Papa Francesc va anar a Lund (Suècia) amb motiu de la propera celebració dels 500 anys de la reforma luterana on va fer -entre altres- manifestacions com aquestes: 'Volem manifestar el desig comú de romandre units a Crist per tenir vida. Els cristians serem testimoni creïble de la misericòrdia en la mesura que el perdó, la renovació i la reconciliació siguin una experiència quotidiana entre nosaltres. Sense Déu no podem fer res. Hem de portar junts la seva paraula al món que està tan necessitat de la seva tendresa'.

BLAI BLANQUER és el rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.