Els fets de la UAB enfronten SCC i ERC al ple i Conesa acusa el PP i C's de dividir-lo


  • Comparteix:

Moment de la protesta de SCC

Moment de la protesta de SCC

El ple ha tombat la moció del PP i C's de suport a Societat Civil Catalana (SCC) pels fets de desembre passat a la carpa que l'entitat va instal·lar a la UAB. El plenari també ha votat en contra de la moció alternativa d'ERC-MES en suport a la llibertat d'expressió, que ha enfrontat la coalició amb SCC, present al ple. Membres de l'associació han interromput diverses vegades les intervencions dels representants d'ERC-MES, denunciada recentment per SCC, i de la CUP-PC. L'alcaldessa ha lamentat que el PP i C's hagin portat al ple una moció amb l'objectiu de dividir-lo i transmetre una imatge de crispació que no es correspon amb la realitat de Sant Cugat.

ESCOLTA-HO

No han fallat els pronòstics i la moció i la contramoció sobre els fets a l'Autonòma han capitalitzat el debat, marcat per la protesta de SCC amb cartells amb missatges com 'lliberticides' i contra ERC. Els republicans han defensat el text en contra de les idees totalitàries a la universitat, denunciat per SCC davant la fiscalia d'odi i discriminació de Barcelona. El regidor d'ERC-MES, Èric Gómez, ha remarcat els vincles de SCC amb l'extrema dreta i ha justificat la moció alternativa per evidenciar l'existència del 'feixisme subvencionat'.

Èric Gómez

A l'Estat espanyol el feixisme està lluny d'eradicar-se. Però els fets són els que són i una denúncia no ens tirarà enrere.


És una afirmació que ha escalfat els membres de SCC, que han interromput en diverses ocasions els torns de paraula dels representants republicà i cupaire. Un debat encès en què el secretari de SCC, el santcugatenc José Domingo, ha apel·lat a les paraules de Hannah Arendt per reprovar el tracte rebut i ha exposat que mocions com la d'ERC-MES contribueixen 'a la propagació del mal'.

José Domingo

No sé quan vostès van deixar de sentir-se espanyols, però sí que sé quan van deixar de ser demòcrates. El dia que van portar a aprovació una moció com aquesta.


Aquest posicionament ha tingut el suport dels proposants de la moció original, el PP i C's, que han intercanviat atacs ideològics amb els republicans i la CUP-PC. El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha instat ERC-MES a encabir la llibertat d'expressió cada vegada que despengen la bandera espanyola de la seu popular.

Álvaro Benejam

És llibertat d'expressió retirar la bandera espanyola del nostre màstil? És això llibertat d'expressió. Espero que aquesta no sigui la seva llibertat d'expressió en la seva república catalana.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha lamentat que el PP i C's hagin portat al ple aquest debat amb l'objectiu 'de dividir-lo' i ha reiterat la demanda de tractar qüestions que afectin el municipi.

Mercè Conesa

Em fa molta llàstima. Vostès avui representen el pitjor de la política. Sant Cugat no s'ho mereix.


ERC-MES, la CUP-PC, ICV-EUiA i el regidor no adscrit s'han aliat a favor de la moció alternativa i la resta s'hi han oposat. L'equip de govern s'ha fet seu el comunicat sobre els fets del rectorat de la UAB. La votació ha anat a la inversa en la moció original, tret del PSC, que s'ha abstingut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.