Convergència (PDeCAT) i PSC, els deures del nou govern


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 26/gen/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Com han dit els mateixos protagonistes, ja fa mesos que el grup municipal de Convergència i el regidor Pere Soler negociaven l'entrada al govern d'aquest últim. Fa mesos que s'intuïa i finalment s'ha concretat. El nostre grup no actua per 'rumorologia' i, per aquest motiu, va tancar acords que dotaven pressupostàriament millores per a les persones del nostre municipi.

Com sabeu, ERC-MES tenia un acord d'estabilitat pressupostària amb el govern municipal format per Convergència, un acord bilateral que trenca Convergència en no respectar l'acord de seguiment, canviar les regles del joc, els socis i les prioritats del nou govern. Aquestes accions conjuntes es descrivien en l'acord de seguiment del pacte d'estabilitat pressupostària :

- 'En el marc de la comissió, es podran introduir canvis o nous acords a l'acord d'estabilitat pressupostària signat sempre que així ho acordin ambdues parts'.

- 'La concreció dels acords establerts a l'acord d'estabilitat pressupostària, sempre que així ho requereixin, s'haurà de consensuar per ambdues parts en el marc de la comissió de seguiment'.

Malgrat tot, entenem que tot allò pactat en el pressupost s'ha de complir. El nostre vot positiu als pressupostos ho va certificar i vetllarem per tal que es porti a bon port. La responsabilitat del nou govern serà que aquests projectes no caiguin o es canviïn per altres. El nostre compromís amb la ciutadania de Sant Cugat és prioritari als interessos electorals, els pactes metropolitans o les suposades frenades del referèndum.

Us faig cinc cèntims d'alguns dels projectes que examinaran la paraula, capacitat i visió del nou govern, així com també us trameto el vincle als punts pressupostaris de seguiment:

- La inversió d'un milió d'euros i el compromís de 300.000 més provinents de les liquidacions destinades al Pla de Reforma Urbana del Barri del Monestir-Sant Francesc.

- El trasllat de la tarifació social (pagar segons el nivell de renda) a tots els preus públics i la creació de la targeta ciutadana que ho permeti. En aquest moment la possibilitat de fer-ho és real i s'hauria de concretar abans del juny.

- La connexió de Can Barata a la xarxa d'aigua potable (més de 800.000 d'euros al pressupost).

- El debat sobre la municipalització de l'aigua potable. Recordem que la concessió finalitza el 2019 i l'any 2017 hauria de ser l'any de la presa de posició.

- Promusa ha de fer solament habitatge de lloguer.

- Construcció d'un espai polivalent - sala de concerts insonoritzada d'ús per a les diferents activitats de la ciutat de caràcter cívic, de promoció econòmica, social, cultural i la realització de concerts (1.000.000 d'euros).

- Cobertura lleugera de la piscina del Parc Central.

- Adequació de les pistes esportives de Sant Francesc.

- Inici del procés de licitació del Complex Esportiu de Mira-sol (1.000.000 d'euros)

El nostre grup defensarà, farà un seguiment i donarà suport a tots aquests projectes i al conjunt dels acords de pressupost realitzats.

FERRAN VILLASEÑOR és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.