PAS i els gats


  • Comparteix:

francesc.carol

Francesc Carol


Publicat: el 2/feb/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Que els gats són la problemàtica més important a la qual s'enfronten les diverses associacions animalistes de Sant Cugat és un tema més que evident. La gran quantitat de colònies poc controlades per l'administració i la manca de suports des de fa anys, ha convertit la superpoblació de gats en un problema a solucionar. Pel benestar d'ells i pel nostre propi sentit animalista com a ciutat.

Des dels mateixos inicis de la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS), hem considerat que aquest era un problema en què ens hauríem de centrar amb tots els nostres mitjans. Així hem dut a terme una sèrie de mesures que han permès posar el nostre gra de sorra per ajudar els gats de la nostra ciutat.

Ens hem dedicat a recollir els gats malalts de les diverses colònies per portar-los al veterinari, vetllant per la seva recuperació i tenint-los en acollida durant el procés. Fem aquesta tasca mentre mantenim un control i fem el cens de les diverses colònies de gats dels nostres carrers. I el mateix hem fet amb els gats adults més dòcils i més adaptables a la vida domestica. Això ha permès donar en adopció prop de 60 gats.

També hem recollit i buscat llars d'acollida i adopció per als cadells de les colònies, evitant que esdevinguin gats ferals difícils d'introduir en l'àmbit domèstic. Aquest mapa de les colònies de gats ha estat entregat a l'Ajuntament, indicant la gravetat del problema.

Hem esterilitzat 29 gats gràcies als diners de lliure disposició rebuts a través del consell de barri Centre Est, del qual som membres i gràcies al suport dels membres del consell i del seu president, Ferran Vilaseñor.

Hem rebut donacions d'aproximadament 500 kilògrams de pinso que hem repartit entre les cuidadores i alimentadores de les diverses colònies. A més, hem construït casetes que hem repartit entre les diverses colònies per pal·liar les baixes temperatures.

En definitiva, en l'escàs poc més d'un any que fa que PAS existeix, hem considerat els gats una de les nostres prioritats. Una prioritat que esperem que aviat sigui compartida per mils mes. Ells ens necessiten.

FRANCESC CAROL és membre del PAS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.