'Me’n vaig al Síndic', va dir Josep K.


  • Comparteix:

joan.puigdomenech

Joan Puigdomenech


Publicat: el 13/feb/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquell matí en Josep K. (agrimensor), cansat del temps que havia transcorregut des d'aquella primera notificació, va prendre la determinació d'anar a veure el Síndic de Greuges. I va prendre la decisió correcta. L'endemà de rebre la carta, havia demanat poder-se reunir amb la institució. A la setmana següent. el van atendre amablement tècnics de la institució que li van explicar detalladament les disposicions legals que feien al seu cas. Josep K. va intentar fer-los veure fins a quin punt se sentia perjudicat i des de l'altra banda de la taula li repetien, extremant tot tipus d'habilitats pedagògiques, el que deia la lletra escrita de la institució.

Què fer? Acabaven aquí les possibilitats de fer valdre les greus conseqüències del contingut de la carta que havia rebut? Va sentir parlar d'un tal senyor Klamm que tenia molta mà a l'interior de la institució i que se li oferí, quasi sense haver-li demanat, per a fer prosperar la seva reclamació. Li havien dit que Klamm havia estat lligat a la institució i coneixia bé el seu engranatge. A Josep K. li va cridar l'atenció com era de punyent en la seva defensa.

Aquesta via va resultar absurda. Va adonar-se que Klamm recollia a cabassos altres casuístiques de tota mena, que feia servir d'esperó per a reivindicar-se enfront de la institució. Com a resposta, la Institució veia amb recel tot el que venia del seu cantó, la qual cosa impedia progressar la causa d'en Josep K.

És per aquestes raons que aquell dia va decidir anar a veure el Síndic. Josep K. se sentia minúscul davant la institució i, en canvi, el Síndic era la persona de prestigi que tothom reconeixia (sense cap recel) com a portaveu del ciutadà que creia haver rebut un greuge de la Institució.

Quan va arribar a l'Oficina del Síndic al Carrer Francesc Moragas, 32, el va rebre l'Esperança i el van fer passar endins:

- Bon dia, senyor Clavell.
- Bon dia, Josep K. Vostè dirà...

I va saber que, finalment, havia encertat el camí correcte.

JOAN PUGIDOMÈNECH és regidor de Medi Ambient



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.