Hi ha una altra manera de fer les coses


  • Comparteix:

ramon.pique

Ramon Piqué


Publicat: el 14/feb/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Amb motiu de l'anunci de la instal·lació d'un nou ascensor a l'estació de la Floresta, una reivindicació antiga de les veïnes i dels veïns de barri, hem assistit a un episodi típic de la vella politica d'aquest país.

L'equip de govern d'amagat del veïnat muntava una roda de premsa per anunciar la bonanova que l'Ajuntament i els FGC s'han posat d'acord per a la instal·lació de l'ascensor. El que és trist no és la notícia en si, que tothom ha valorat positivament. El que és trist és que l'acte s'organitza d’amagat. D'amagat del veïnat, d'amagat de les entitats del barri, d'amagat dels regidors de l'oposició i d'amagat del Consell de Barri...

Les veïnes i els veïns que hi vam ser ens vam assabentar el dia abans per vies gens oficials. I el boca a boca i els mitjans del barri van fer que la notícia pogués trascendir. Ben trist!

Curiosament, una setmana abans, representants del barri teníem una reunió amb els responsables d'Urbanisme de l'Ajuntament per tractar diversos temes de barri, entre els quals el de l'ascensor. Els responsables polítics de l'Ajuntament ja tenien aquell dia tota la informació respecte a la instal·lació de l'ascensor i senzillament ho van amagar a les persones que allà hi eren explicant-nos sopars de duro.

Per acabar-ho d'adobar només faltava l'article del flamant nou Tinent d'Alcalde d'Ocupació i Relacions Comarcals fent més política de la vella penjant-se totes les medalles possibles en relació a aquesta demanda veïnal. Entre trist i patètic...

Ni Sant Cugat ni la Floresta es mereixen aquests manera de fer política. A la Floresta, com segurament en d'altres barris, trobem a faltar la presència d'aquests partits en el dia a dia dels barris, en el carrer bregant per allò que ens és comú. No es tracta d'inventar res, es tracta de no perdre mai de vista el valor de la comunitat i això és incompatible amb determinades maneres de fer política.

La política requereix de gent compromesa amb allò que és comú i no pas de professionals de la política. Quan és massa evident que l'únic interès és viure de la política és quan no queda espai per la confiança, és quan la política esdevé un fi en sí mateix i perd la seva dimensió col·lectiva.

L'alcaldessa, en el seu discurs d'investidura, ara farà dos anys, proclamava de manera vehement que calia desaprendre per aprendre dels errors. Tant de bo sigui així!

RAMON PIQUÉ és regidor de la CUP-PC i president del Consell de Barri de la Floresta



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.