Amb la mà al cor


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 26/feb/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Posem-nos la mà al cor i preguntem-nos si no ens sembla exagerat considerar 'irreconciliables' Déu i el diner. Es malfia Jesús dels diners que cada dia necessitem per viure? Ens hi posa en guàrdia? A veure: Jesús no demonitza els béns creats com a contraris al seu Creador. Deixa clar que només 'hem de servir' Déu i que dels béns materials 'ens n'hem de servir'. Déu ha posat la riquesa al servei de l'home i quan es capgiren els valors i el diner es fa amo i senyor de la vida, neix el conflicte: l'ídol disposa de nosaltres i ens fa els seus esclaus.

Aquest és el mal que Jesús denuncia. Mirem com la idolatria del diner a gran escala porta crims i injustícies de tota mena i desgràcies com les que ara mateix aclaparen bona part de la humanitat. Quan Jesús diu planerament: 'No podeu ser servidors de Déu i de les riqueses' ho diu també per nosaltres que no tenim la clau de grans decisions. Quan tenim por del demà, pretenem 'assegurar-lo' amb la riquesa. Jesús ens recorda que el demà és incert i no podem allargar-lo ni un minut. I des del seny recobrat, ens exhorta a canviar aquell neguit per la joiosa confiança filial de lliurar-nos a les mans del Pare. I 'viure senzillament perquè els altres, senzillament, puguin viure'.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.