El Rei Carnestoltes


  • Comparteix:

vicenc.san.francisco

Vicenç San Francisco


Publicat: el 25/feb/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Gairebé sense adonar-nos, el Rei Carnestoltes ja ha arribat, però nosaltres fa temps que vivim en una època de transgressió estrambòtica arrauxada, burleta i descarada.

1.- A Sant Cugat, els d'ERC demanen a l'alcaldessa, Mercè Conesa, que cometi un delicte de desobediència i no retiri l'estelada de la plaça d'Octavià (sense cap risc per a ells). Segur que a l'alcaldessa no li ha agradat despenjar-la però, com no podia ser d'una altra forma, ha acatat una sentència judicial en un acte de responsabilitat democràtica.

2.- Judici a Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega. (Judici que mai hauria hagut d'haver-se celebrat). Veiem que l'estratègia de la defensa és provar que aquestes persones, en tant que membres del govern, no van desobeir al Tribunal Constitucional i qui va posar les urnes el 9N van ser voluntaris. Mentrestant, a la porta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, partidaris de la independència es manifesten i donen suport els acusats 'per haver posat les urnes'. El contrari del que defensen els seus advocats a l'interior del TSJC. Estrany, oi?

3.- Santiago Vidal, exsenador d'ERC, es dedica a anar de conferència en conferència afirmant que la Generalitat ha aconseguit les dades fiscals dels catalans de forma il·legal saltant-se les normes de l'Agència Catalana de Protecció de Dades. El mateix Santiago Vidal critica la falta d'independència de la Justícia i ens amenaça amb un estat policial mitjançant el nomenament de 700 jutges 'afins a la causa'.

4.- La llei de pressupostos és una de les lleis més importants i marca la política del govern per a un any. La CUP anuncia que aproven uns pressupostos que no els agraden, però ho fan per donar suport a un referèndum. Però això sí, com els fa vergonya la seva decisió, uns hi votaran a favor i uns altres s'abstindran.

5.- Els de C's estan més preocupats pels símbols i les estelades que per les persones sense treball. En paraules del seu representant, ocupar-se dels aturats a Sant Cugat és com exercir de 'Pastor de Nubes'. De què viuran aquests pobres liberals quan acabi 'el procés'?

6.- No podem oblidar que ens trobem en aquesta situació a causa que el PP es va dedicar a recollir signatures en contra de l'Estatut d'Autonomia i recórrer en el Tribunal Constitucional articles que ells mateixos aprovaven en altres estatuts.

La Torna. C's i el PP signen pactes i grans acords anticorrupció, però 'donde dije digo, digo Diego' (en castellà perquè m'entenguin a Múrcia).

Tot un sense sentit. Des de les contradiccions és impossible construir un futur estable i pròsper i, mentrestant, la senyora Quaresma conviu entre nosaltres. Campen les clàusules abusives de les hipoteques, la pobresa energètica i la precarietat laboral, es deterioren la sanitat i l'educació... S'obstinen a fer un referèndum amb presses, mentre la societat està dividida gairebé per la meitat. Qualsevol resultat d'una consulta en aquest context és un mal resultat que no resol el problema de fons: la necessitat de major autogovern i del canvi constitucional que cal per abordar una societat moderna del segle XXI

VICENÇ SAN FRANCISCO és membre de l'executiva del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.