Comerç emblemàtic


  • Comparteix:

mayte.perez

Mayte Pérez


Publicat: el 6/mar/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Arran d'una moció presentada al plenari, hem tingut el plaer de conèixer i entendre què és un comerç emblemàtic. Sembla una feina fàcil determinar quins dels comerços de la nostra ciutat reuneixen aquests requisits, però la veritat és que ens ha comportat unes quantes reunions arribar a les conclusions.

Hi ha uns quants elements que determinen quins són aquests locals i que es determinen principalment pel vessant del patrimoni en relació als elements arquitectònics que formen part de l'edifici tant internament (taulell, neveres, pintures...) com externament (columnes, motllures... ). No obstant això, pel que fa a l'àmbit comercial, el que determina si un comerç és emblemàtic o no són els anys que porta aquell negoci en funcionament i això ha sigut un dels punts que ens ha costat més de determinar; cent anys avui en dia i tal com està el panorama hem cregut que eren massa... Així que hem pensat que 75 (que són molts anys també) era el que ens serviria per poder determinar quants comerços a la ciutat són emblemàtics.

La comissió creada per portar endavant tot això hem pogut arribar al consens de quines seran les ajudes que podrem donar a aquests comerços que després de tants anys continuen amb la persiana oberta cada dia per no perdre la nostra identitat comercial a la ciutat.

La veritat és que no és una llista molt extensa de comerços, però volem encoratjar-los perquè segueixin la seva activitat i no tanquin, ja que són un símbol diferencial a la nostra ciutat. Els comerços singulars juntament amb la resta de comerços fan que Sant Cugat tingui un comerç diferent, singular al de les altres poblacions, un comerç de qualitat i de referència.

Fent comerç, fem ciutat!

MAYTE PÉREZ és regidora de Comerç



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.