11 de març, Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 9/mar/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'11 de març es commemora el Dia Europeu de les Víctimes de terrorisme, una acció reivindicativa positiva i necessària que esperem que no torni a caure en les polititzacions obsessives d'alguns partits i organitzacions civils paral·leles. Aquesta nit un grup d'amics i amigues ens trobarem per recordar i parlar de l'Amparo Gascón, companya de lluites polítiques i amiga de molts de nosaltres que va morir fa un any. Aquesta nit tindrem l'oportunitat, també, d'escoltar un orador poc habituat a seguir les directrius dictades des de Gènova (Madrid) o 'riveres ciutadanes' paral·leles, en Robert Manrique.

En Robert, exdelegat a Catalunya de l'Associació de Víctimes del Terrorisme i expresident de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT), descriu com ningú l'intent (i assumpció) d'apropiació de les diferents estructures de comandament de les associacions de víctimes per part de l'entorn polític conservador i lerrouxista. Recordem les capçaleres de les manifestacions contra el darrer govern socialista, les manifestacions del 12 d'octubre o la burda generalització per intentar posar en el mateix sac les víctimes i la política partidista. És evident que tots els que estem a favor del referèndum no som ETA i hi ha moltes tipologies de víctimes del terrorisme (creiem que cal ampliar el concepte a totes les víctimes). Persones com en Robert Manrique, la Pilar Manjón i molts altres són una referència i un exemple que amb el dolor de les persones no es fa política partidista.

En definitiva, cal cridar ben fort que amb les víctimes del terrorisme no es faci utilització política (com tantes vegades), que l' 11M no és un acte per soterrar el procés de pau del País Basc o per equiparar ETA amb el referèndum i el dret a l'autodeterminació (sic), que les víctimes també són altres com, per exemple, les que no han pogut desenvolupar la seva acció política o les milers de persones que el règim franquista va assassinar i que la suposada democràcia ha perpetuat en fosses comunes sense nom i a les cunetes de camins.

Tot el suport a totes les víctimes del terrorisme, tot el rebuig als mercaders de sentiments i als demagogs de l'estanquera alada.

FERRAN VILLASEÑOR és regidor d'ERC-MES




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.