Minoria creativa


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 12/mar/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Així s'ha descrit l'Església en el món actual reconeixent amb realisme la proporció dels cristians entre les multituds. Jesús ja va definir els seus seguidors com 'el gra de mostassa', 'el pessic de llevat', 'el petit ramat' (condició dissortadament oblidada sovint al llarg de la història). Però ser 'minoria' només equival a ser una insignificança inútil quan 'la sal perd la salabror' o 'la flama es tapa sota una mesura'. Un lúcid periodista de casa nostra, l'Anotni Puigverd, ha publicat recentment una reflexió sobre el rol de l'Església en una societat com l'actual que esborra el record de Déu.

Reclama que els cristians fem nostre l'esperit de Sant Pau i parlem amb veu enam0rada i sense poder. Que recuperem el penediment i el perdó. Que 'escoltem', per intentar entendre el llenguatge d'avui. Que amb l'únic bagatge de l'amor evangèlic proposem als desconcertats d'avui una espiritualitat genuïna que qüestioni les 'seguretats mundanes' amb una visió nua i transcendent de l'existència. Com diu el papa Francesc l'Església ha de ser com l'hospital de campanya per atendre els pobres de butxaca però sobretot per rehabilitar els pobres de cor, els malalts de sentit i els addictes a la sensualitat que són moltíssims més.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.