Millet i l'efecte 'Badoc'


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler


Publicat: el 11/mar/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquests dies tenim un lamentable 'serial televisiu' com és l'espoli del Palau de la Música protagonitzat per uns personatges que han fet caure molts mites i han destapat el suposat finançament irregular de CDC durant anys lligat a constructores i atorgament d'obres. En aquest cas hi figura sota sospita una de les obres emblemàtiques de Sant Cugat com és el PAV3 i el seu sobrecost d'aquest suposat 3%

D'entrada avançar que els socialistes serem implacables amb la corrupció, la combatrem, i s'han d'esvair els possibles dubtes i les ombres que pesen sobre la nostra ciutat. I per què, si és així, la ciutadania de Sant Cugat va haver de pagar més diners per una obra. No podem permetre tenir contínuament una espasa de Dàmocles en la gestió municipal. Ara els socialistes estem al govern de la ciutat, però que ningú es pensi que el PSC serà el partit que tapi la corrupció: som i serem un partit responsable, però tampoc acusarem sense proves d'una suposada connivència entre el govern de la Generalitat i el municipal per l'atorgament d'obres per afavorir un tercer.

Els socialistes no caurem, per tant, en la crítica fàcil i populista, no aprofitarem els vents que bufen a cada moment per hissar la vela i no ens hi deixarem arrossegar. Seguirem treballant per la ciutat, perquè tots aquests fets no ens despistin del nostre objectiu i els nostres reptes en les noves responsabilitats.

Ara que aquest cas està als jutjats, és bo recordar que també va passar i va ser investigat pel Parlament de Catalunya, i que per aquests motius el 2010 a Sant Cugat va haver-hi una comissió informativa extraordinària de l'Ajuntament que va treure les seves conclusions i on es va aportar tota la documentació. I doncs, perquè 'refrescar-ho' ara?

El fet és que si hi hagués nous indicis o noves proves sobre el cas que afecten a Sant Cugat seria pertinent, els socialistes seríem els primers en demanar explicacions, però en aquests moments no ens consta, ni els proposants d'aquesta demanda tampoc ho han fet arribar a la resta si hi ha quelcom més, potser ens ho desvetllaran al proper ple extraordinari. Ara bé tot i així no volem aturar cap iniciativa que pogués aclarir o esvair qualsevol dubte sobre aquest fet, no posarem pals a les rodes. Compartirem tot allò que serveixi per verificar i auditar el que va succeir, tenint clar que la despesa i els recursos públics a esmerçar seran ben invertits, i a la vegada que no perdrem el temps i esperem que això serveixi per clarificar alguna cosa més.

També valorem positivament el comunicat i el posicionament realitzat per l'alcaldessa i les mostres de rebuig del PDeCAT local i que s'hagin desmarcat amb la ferma voluntat de clarificar el més aviat possible el que va succeir.

Reiterem el nostre profund rebuig a les males pràctiques, a l'abús, al robatori dels cabals públics, a la mentida i l'engany, però també que cal dirimir les responsabilitats en la justa mesura dels protagonistes, no ens equivoquem a posar el focus. Som i serem contundents i intransigents amb la corrupció, hem de ser responsables i coherents amb allò que practiquem i amb allò que pregonem. Els socialistes som de fermes conviccions del serveis públics i municipalistes, ens devem a la ciutadania i conscients que hem d'administrar els recursos públics amb rigorositat, i qui falti aquests principis no té dret a estar en política.

Ara, mentre mirem, debatem i parlem de corrupció, la ciutat segueix necessitant els serveis, vivint i respirant, i que aquest fet no faci l'efecte badoc dels accidents, que ens alenteixi la marxa, i ens faci mirar cap un altre indret que no sigui la ciutat i la ciutadania.

PERE SOLER és primer secretari del PSC i tinent d'alcalde d'Ocupació i Polítiques Comarcals



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.