Dia Internacional de la Dona Treballadora


  • Comparteix:

aina.lasauca

Aina Lasauca


Publicat: el 18/mar/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Des de la JSC de Sant Cugat volem sumar-nos a les reivindicacions del 8M, reclamant des del carrer una millora dels drets de les dones!

Volem unir-nos a aquesta causa perquè nosaltres, les i els socialistes també som feministes, perquè nosaltres com a dones volem ser educades en els mateixos drets i condicions que els homes, en feminitzar aquesta educació pública i de qualitat i que se'ns valori per la nostra feina feta. Volem que se'ns deixi de prejutjar, volem deixar els estereotips a un costat, volem els mateixos sous, volem arribar tan lluny com puguem i que ningú ens ho impedeixi. El nostre gènere no és un problema per desenvolupar cap repte, perquè nosaltres també som persones amb valentia, amb coratge, amb seny, amb caràcter, igual d'intel·ligents que els homes i amb igual força que aquests.

Hem d'acabar amb les idees retrogrades que ens acompanyen des de fa tant temps! Volem des de l'educació, l'eina més forta que podem tenir com a societat, que actuem des de l'arrel davant aquest problema. Ensenyar que una nena és igual que un nen, que tots plorem, que tots riem, tots juguem a tot perquè des de la JSC no creiem que hi hagi esports, tasques, rols només per homes i d'altres només per dones, això és el que ens ha inculcat el patriarcat i nosaltres com a societat no em sigut capaços de sortir i cridar ben fort, que ja n'estem fartes.

Les xifres de les dones assassinades són vergonyoses, com a país hem de dir PROU i TOLERANCIA ZERO a la violència masclista. Només cal analitzat les xifres d'aquests últims 10 anys:

Any 2007: 71 dones mortes; any 2008: 84 dones mortes; any 2009: 68 dones mortes; any 2010: 85 dones mortes; any 2011: 67 dones mortes; any 2012: 57 dones mortes; any 2013: 57 dones mortes; any 2014: 59 dones mortes; any 2015: 64 dones mortes; any 2016: 53 dones mortes; any 2017: 20 dones mortes (gener, febrer i 8 dies de març).

Això són un total de 685 dones assassinades en els últims 10 anys.

Aquest missatge va dirigit a dones i homes, els que hagueu llegit fins aquí:
PODEM SEGUIR DE BRAÇOS CREUATS ESPERANT A LA SEGÜENT VICTIMA?
PER QUÈ NO CONSIDEREM TERRORISME AQUESTA VIOLÈNCIA?

Tu, que llegeixes aquest missatge i ets dona, aquesta que s'enfada però calla quan un home li diu alguna cosa pel carrer, aquella que quan arriba a casa bufa perquè pensa en què hauria dit en aquella situació o què hauria fet. Tu, que portes el pes a les espatlles quan t'aixeques cada matí i penses en què posar-te de roba, perquè t'han fet creure que has d'estar guapa i perfecte, però que no pots semblar una estreta i tampoc pots ensenyar massa pell.

Tu, que potser ets mare i carregues amb la idea de perfecció, amb la figura de cuidadora sense una paritat real en la vida domèstica. Tu, que potser com a dona has decidit no voler ser mare i notes com et jutja la societat per no seguir amb el rol què ens han volgut imposar o tu, que no has pogut tenir fills tot i voler-los i també has sentit que se't infravalorava per això.

CRIDA BEN FORT, SIGUIS JOVE O NO, SIGUIS MARE O NO, QUE PODEM ESTUDIAR, PODEM VIATJAR, PODEM BUSCAR FEINA I TROBAR-LA, PODEM TENIR RELACIONS AMB HOMES I AMB DONES, PODEM TENIR-N'HE MÉS D'UNA A LA VEGADA O ENS POT AGRADAR LA MONOGAMIA, EN TOT CAS SEREM NOSALTRES QUI HO DECIDIREM, PODEM SER MARES I TENIR PERMIS DE MATERNITAT LES MATEIXES SETMANES QUE LA NOSTRA PARELLA, ENS POT NO AGRADAR CUINAR I ENS POT AGRADAR SORTIR DE FESTA I POSAR-NOS TACONS I AL DIA SEGUENT POSAR-NOS UNS PANTALONS I UNES BAMBES, PODEM PORTAR EL CABELL CURT I TAMBÉ LLARG, PODEM NO DEPILAR-NOS I PODEM FER-HO, PODEM DECIDIR EL QUE VOLGUEM PERQUÈ ÉS LA NOSTRA VIDA I SOM PERFECTAMENT CAPACES DE DECIDIR PER NOSALTRES MATEIXES!!!

Denunciem la desvinculació i el desinterès del govern en vers aquest tema. No creiem que la ignorància sigui la solució perquè volem respostes reals i les volem ja.

Esta clar, que retallant pressupost per aquesta causa no arribarà mai a tenir solucions, necessitem inversió en cada àmbit d'aquesta societat, necessitem que des de baix de tot es comencin a construir unes xarxes que serveixin com a bases.

AINA LASAUCA és membre de la Joventut Socialista de Catalunya



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.