Ens adherim al Pacte Nacional per una societat digital a Catalunya


  • Comparteix:

joana.barbany

Joana Barbany


Publicat: el 20/mar/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest dilluns el Partit Demòcrata ha portat al Ple de l'Ajuntament l'adhesió de la nostra ciutat al Pacte Nacional per una societat digital a Catalunya. Una proposta que ha estat aprovada per tots els grups del plenari amb l'excepció de la CUP que s'ha abstingut.

El desenvolupament de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, amb els canvis organitzatius i dels processos productius que se'n deriven, així com la capacitació de les persones que les utilitzen, han esdevingut factors estratègics per assegurar l'eficiència i l'obertura a la societat de les Administracions Públiques, la competitivitat de les empreses, i, en general, la millora de la qualitat de vida de les persones.

L'avenç d'una societat digital és una oportunitat per construir una Administració i una manera de fer més 'smart' (encara que n'hi hagi a qui no els agradi i continuïn criticant el terme) que tracti aspectes com el govern obert, la transparència, la gestió intel·ligent de la informació, la interoperabilitat i la seguretat.

Aquest ús extensiu i intensiu de les tecnologies de la informació es fonamenta en l'existència de les necessàries infraestructures de comunicacions electròniques que han de prestar servei al conjunt del territori, evitant qualsevol risc d'escletxa digital, possibilitant el desenvolupament d’una societat avançada, pròspera i cohesionada i posant les tecnologies al servei de les Administracions Públiques, la ciutadania i les empreses. I a Sant Cugat també.

Des d'avui som un dels gairebé 70 ens locals que donem suport a aquest Pacte. Això ens permetrà treballar conjuntament i de forma consensuada a desplegar l'estratègia SmartCAT de territori intel·ligent, a treballar en la gestió coordinada de les infraestructures tecnològiques i de comunicacions electròniques, a adoptar mesures en l'àmbit de la ciberseguretat i ajudarà al desenvolupament de la indústria 4.0 i la digitalització, un aspecte clau per a la nostra ciutat.

JOANA BARBANY és tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Innovació i Govern Obert



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.