Manifestació pels drets dels animals


  • Comparteix:

patricia.trilla

Patricia Trilla


Publicat: el 30/mar/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Estadístiques demolidores! Som a la cua d’Europa amb l'índex més alt d’abandonaments i maltractament animal, una greu problemàtica a la qual per fi la nostra societat reclama una solució. La manifestació és diumenge davant el Tribunal de Justícia de Catalunya a les dotze del migdia.

Tot i que estem parlant de delictes que en moltes ocasions es basen en una crueltat injustificada, actualment ens trobem amb unes penes irrisòries que evidencien la necessitat urgent d'una resposta més contundent per part del Codi Penal, és a dir, un enduriment de les penes per delictes de maltractament i abandonament animal.

No podem permetre que avui dia encara es considerin els animals com coses, sense una legislació adient al Codi Civil: és urgent reclamar que d'una vegada per totes es considerin els animals com a éssers 'que senten'.

La manca d'un marc legal de protecció animal estatal obliga a la necessitat que s’estableixin unes bases i instruments jurídics globals ja que, donada la disparitat de criteris segons la comunitat autònoma, en la actualitat es veu potenciada la mobilitat per fer accions prohibides en una zona i permeses en una altra, o sigui que els animals segueixen desprotegits.

Per aquest motiu, els ciutadans de totes les províncies del país han iniciat un moviment per defensar aquest objectius i el diumenge 2 d’abril sortirem al carrer pels qui no tenen veu. És un moviment plural en el qual pot participar qualsevol persona, entitat, organització o organisme públic sensibilitzat en aquest problema evident.

Paral·lelament, també s’està fent una recollida de signatures físiques per la justícia i defensa animal amb els requisits legals perquè siguin vàlides. Seran presentades degudament als organismes públics competents.

La Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS) vol col·laborar i solidaritzar-se amb aquesta iniciativa, que estarà reconeguda a nivell estatal, potenciant la recollida de signatures (repartides en centres veterinaris i comerços adherits de la nostra població), així com animant i motivant a participar en aquesta manifestació en la lluita a favor dels drets del animals.

PATRICIA TRILLA és membre de la Plataforma Animalista Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.