Pasqua, sense més


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 16/abr/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Hi pot haver una Pasqua sense mona, sense sortir de cap de setmana o sense salut? Doncs sí, en dono fe! Tinc a la memòria una rústica cantada de caramelles a entrada de fosc i algú que portava un ciri llarg guarnit amb encens i una creu pintada. I m'ha quedat a dintre per sempre més l'olor dels violers que havien de ser blancs i que duraven poc perquè els collien massa tendres.

Tot es disposava entorn d'una taula llarga amb el calaix del pa que la padrina guarnia amb les tovalles bones del menjador de casa seva i el cobertor de puntes al coixí de la seva àvia. A última hora algú encara hi afegia un pom de lliris d'aigua i un altre amb una mena de narcisos que sempre anaven de gairell. No venia d'aquí perquè l'estança també era guerxa: un magatzem que els veïns havien endreçat perquè els havien cremat l'església. (Només quedava una volta que la quitxalla anàvem a mirar si queia, perquè estava leri-leri).

Les àvies seien en les cadires de tots colors que cadascú portava de casa seva. La gent parlava català i el capellà llatí i es veu que s'entenien. De les bigues penjava un sol pàmpol amb una sola bombeta. A sota, aquell dia resplendia la Pasqua i els reunits cantaven l'Al·leluia com podien. I prou. Que no és poca cosa!

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.