Salvem la vaca Margarita!


  • Comparteix:

bibiana.navarro

Bibiana Navarro


Publicat: el 25/mai/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La Margarita és una vaca que va néixer a una ramaderia. El seu destí era anar a l'escorxador, igual que totes les vaques que neixen en aquest tipus d'explotacions. Però ella va tenir la gran sort que el ramader propietari la regalés a un amic que té una finca perquè la vaca visqués tranquil·lament fins a la fi dels seus dies. Mai hi va haver una transacció econòmica.

Així, doncs, la Margarita ha viscut quatre anys guanyant-se l'afecte dels habitants del poble tortosí on està ubicada la finca. L'animal és especialment afectuós amb els nens. Gaudeix del contacte humà i és un ésser sensible que està acostumat a rebre carícies i atencions.

Després de la denúncia d'una veïna al propietari de la finca, les administracions han detectat que la Margarita mai va ser identificada ni registrada. Hi ha una llei europea que obliga a la identificació del bestiar: si aquesta llei s'incompleix, l'animal serà sacrificat. Però la Margarita no és explotada com a bestiar, és una vaca que ara s'enfronta a una injusta sanció que ha de pagar amb la seva vida.

Els santuaris El Hogar ProVegan i el Wings of Heart, al costat d'altres santuaris i moltes plataformes animalistes com la PAS, estan lluitant perquè no sigui executada. El Hogar ProVegan s'ha ofert per acollir-la fins a la fi de la seva vida proporcionant-li totes les cures que requereixi.

És inadmissible que la Margarita hagi de pagar amb la seva vida per culpa d’una errada burocràtica. Justament aquest setmana es va presentar al Congrés la ‘Llei Zero’, un marc legal que empara els santuaris d'animals que actualment es troben en un limb administratiu en estar regulats com explotacions ramaderes, tot i que són refugis per als animals rebutjats per la indústria, rescatats o abandonats.

Altres vaques en situacions similars a la de la Margarita, com la Carmen de la Comunitat de Madrid, van aconseguir salvar-se, i el santuari animal els dóna suport en aquests casos per aconseguir-ne la 'victòria'. #MargaritaAElHogarProVegan

BIBIANA NAVARRO és membre de la plataforma animalista PAS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.