Pere el Gran


  • Comparteix:

jaume.cases

Jaume Cases


Publicat: el 3/jun/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Segons escriuen els historiadors, una de les principals proeses del Rei Pere el Gran fou la conquesta del Regne de Sicília. Pere el Gran va dur a terme aquesta conquesta contra el francès Carles I d'Anjou, que abans havia ocupat el Regne sicilià i assassinat els familiars de Constança de Sicília, la seva dona.

Intrigues, revenges, pugnes, etc. són els ingredients necessaris i imprescindibles que sempre couen a la cassola quan l'objectiu és assolir la quota màxima de poder.

Ho hem viscut els darrers mesos a Espanya en forma de culebrot, des que el passat octubre el Comitè Federal del PSOE es va convertir en una olla de grills i l'èlit del partit, encapçalada pels barons i sultanes més notables, algun que altre expresident, i el grup Prisa, van fer saltar el fins aleshores secretari general escollit per la militància, Pedro Sánchez.

Des d'aquell precís moment el PSOE, que s'estava ofegant a les enquestes, molt debilitat i força abandonat pel seu electorat genuïnament d'esquerres, va començar a teixir, sense ser-ne conscient o potser sí, el seu nou relat. Hi ho va fer amb un argument que no hi va faltar de res: bons i dolents, conspiracions, traicions, decapitacions polítiques i al bell mig del guirigall el Secretari General dimitit s'estava girant el mitjó per sortir de nou a la carretera a convèncer i engrescar un electorat i unes bases que estaven apunt de caure pel penya-segat.

Un discurs diferent, sense cotilles, denotant modernitat, situant-lo en l'esfera 'progre' que tornava a omplir poliespòrtius, places, descampats i qualsevol altra espai on se l'escoltava parlar.

Aquests darrers mesos el denostrat exsecretari general ha anat pregonant arreu i preguntant als parroquians que era el que més s'estimaven: si un PSOE del segle XX, amb caspa residual a les americanes, o un PSOE que lideri l'esquerra moderna.

La resposta per part de la militància va ser clara el passat diumenge 21 de maig, i les enquestes també li donen la raó si fem cas a la intenció de vot d'una majoria de l'electorat d'esquerres que ja no viu acomplexada i comença a treure pit al costar del renascut líder socialista.

Espanya ja té el seu Pedro el Grande i l'àmplia majoria dels militants i les militants socialistes, tenen l'honor restablert, que se'ls hi havia extirpat el passat mes d'octubre de 2016 pels maquiavèlics conspiradors d'una organització que estava a la UVI i que ara torna a respirar sense bombona d'oxigen.

JAUME CASES és militant del PSC i assessor de gestió gerencial a l'administració pública



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.