Sant Cugat o Versalles?


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 22/jun/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tothom és conscient que un ajuntament no té recursos infinits. El que potser la ciutadania no té tan clar és que massa sovint ha d'assumir competències que no li corresponen i que, per tant, no compten amb el corresponent finançament per dur-les a terme. L'asfíxia econòmica amb què l'Estat espanyol castiga les administracions 'perifèriques', Generalitat i ajuntaments, sens dubte agreuja la situació. No obstant això els ajuntaments, que són l'administració més propera a les persones, han de fer mans i mànigues per garantir-los uns serveis públics universals i de qualitat.

La responsabilitat del govern de la nostra ciutat és prioritzar els projectes, equipaments i necessitats que cal dur a terme, amb els impostos que paga la gent que viu a Sant Cugat. Decidir què es tira endavant i què es deixa al calaix no sempre genera el consens de tothom. Me'n faig el càrrec. Un govern té un programa electoral pel qual l'han votat i per tant un compromís amb les persones. Malauradament, aquest govern darrerament no compleix els compromisos, però en tot cas són decisions polítiques que malgrat no compartir, respecto.

Ara bé, el que és incomprensible i si se'm permet, amb tot el que està caient, imperdonable, és gastar-se 60.000 euros en enjardinar les rotondes de Sant Cugat. Probablement tots els santcugatencs i les santcugatenques hem sentit dir, per part dels amics i familiars que ens venen a visitar, que tenim una ciutat verda, florida i bonica i n'estem molt orgullosos. Vivim al peu de Collserola i comptem amb el parc urbà més gran del país, uns veritables pulmons verds per a la nostra ciutat. La qualitat de vida de Sant Cugat és inqüestionable.

I aleshores, a què treu cap que et dediquis a aixecar la gespa verda i cuidada de les rotondes per plantar-hi flors de temporada? No és millor plantar-hi arbres, arbustos i plantes sofertes i adequades a la nostra climatologia?

A mi em sembla que a la tinenta d'alcalde Cristina Paraira aquest tema se li ha anat de les mans. Si bé li vam fer costat a l'hora de replantar els arbres de la Rambla del Celler perquè obeïa a raons tècniques, com ara que ja eren molt vells i els queien les branques, amb aquesta intervenció a les rotondes ens cau la cara de vergonya.

Durant tres setmanes seguides cinc persones han estat fent tasques d'enjardinament a la rotonda del Chic, per a refer-la de dalt a baix i convertir-la en una digna competidora dels jardins del Palau de Versalles. La broma ens ha costat 16.000 euros, sense comptar amb la mà d'obra. Un excés digne de tota una Maria Antonieta i el seu luxós jardí. Els que no l'hagueu contemplat ja feu tard, les flors no han durat ni un mes, l'onada de calor les ha marcides.

MIREIA INGLA és portaveu d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.