'Festagem-la'


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler


Publicat: el 1/jul/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Bona Festa Major. Estem immersos en plena Festa Major, la festa grossa. Dies per gaudir de totes les activitats que any rere any la majoria de les nostres entitats ens proposen. Activitats diverses i variades, per a tots els gustos i totes les edats.

Hem de felicitar i reconèixer explícitament el treball de tot l'equip de persones que ho fa possible, sobretot d'aquells treballadors i treballadores públiques i voluntariat que mentre nosaltres participem, amb el seu esforç i constància ens ajuden a fer-ho amb qualitat, seguretat i responsabilitat: Policia Local, Mossos d'Esquadra, Protecció Civil, ADF, brigada municipal, serveis de neteja, Creu Roja, equip de Cultura i tanta i tanta gent de les entitats que ajuden a fer que la resta puguem estar de festa. Agrair també als periodistes per la seva difícil tasca de combinar el seu treball amb la gresca i portar-nos imatges i notícies relacionades amb aquests dies de cert desori.

Creiem que la taula de programació ha fet un esforç d'integració de totes les activitats, de tot tipus de cultura, edats, estils, etc. Anem pel bon camí, des del respecte i reconeixement del seu treball realitzat encara ens queda una passa més per assolir plenament aquesta integració, tot i que hi ha una molt bona feina al darrere.

Des de fa uns anys el debat està servit, per què no vénen grans artistes o esdeveniments a la nostra ciutat? Gestionar i governar a gust de tothom és molt complex, els mateixos que ens queixaríem perquè no actua aquest o aquell altre autor, ens queixaríem si no rebem suport per organitzar l'activitat de les nostres entitats, un equilibri difícil. El que és clar és que s'ha de fer una tria, i qui té la potestat de fer-ho no ho té gens fàcil, hem apostat per un model de Festa Major i és conseqüent portar-ho a terme. Mai plou a gust de tots. Això sí, podem ser crítics i propositius com una societat avançada, democràtica, participativa i tolerant. Els temps canvien i les nostres festes i tradicions també. El 'sempre ha estat així' no és excusa per combinar-ho amb noves propostes, nous balls, que si arrelen es convertiran en costum i si no amb 'proves pilot'. També cal discutir el terme 'sempre' des de quan? I qui el marca? Tradicions d'aquí? Del poble? Del país? De la gent que fa dècades que viu a la nostra ciutat o només d'aquells de famílies centenàries? Mirem de ser integradors amb tots els col·lectius, amb els nouvinguts també? Moltes preguntes d'un debat complex i que desperta reaccions diverses.

En tot cas, el model de Festa Major proposat aposta per les activitats i les entitats de 'proximitat', i els socialistes com una entitat més i des de quasi els seus inicis seguim fidels en la nostra participació en el concurs d'arrossos, gaudint dels companys i companyes, amics i amigues. Ens veiem per Festa Major, que tingueu tots una bona festa!

'Festagem-la!'

PERE SOLER és tinent d'alcalde i primer secretari del PSC de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.