Les petites empreses


  • Comparteix:

mayte.perez

Mayte Pérez


Publicat: el 10/jul/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Si busquem la definició d'empresa a internet, ens diu que una empresa és una organització amb personalitat jurídica que pretén generar riquesa i ocupació, a través de l'elaboració i comercialització d'un producte o servei que satisfaci les necessitats i demandes de la societat.

Això és el que fan les empreses, les grans i les petites, generar riquesa tant a l'empresari com a la ciutat a on està ubicada, i per descomptat a les persones que hi treballen.

En els últims anys Sant Cugat s'ha convertit en un referent en l'àmbit empresarial i comercial, 2.500 petites empreses comercials a la nostra ciutat, que com bé diu la definició, generen riquesa i ocupació, i això es demostra amb la taxa d'atur que tenim, una de les més baixes d'Espanya. En bona part gràcies a les petites empreses que són una de les principals fonts d'ocupació i autoocupació, pel número d'autònoms que genera i de persones que ocupa.

Segons dades de l'Institut Català d'Estadística (IDESCAT), a la nostra ciutat unes 48.500 persones estan ocupades a la Seguretat Social en el sector serveis, d'un total de 53.500 persones que actualment treballen a la ciutat.

Una altra xifra que també cal posar en valor és que segons l'IDESCAT hi ha 7.000 autònoms que es dediquen al sector serveis d'un total de 8.100 autònoms que hi ha a la ciutat. Les dades parlen per si soles, a Sant Cugat el petit comerç i els autònoms són un pilar fonamental de l'economia.

Com regidora de comerç, una vegada més vull emfatitzar i reconèixer la tasca que fan les petites empreses dins el món empresarial de la nostra ciutat, que encara que són el 'germà petit' són una gran font d'ocupació, generadores de riquesa i de les que més vida i llum donen als carrers de Sant Cugat!

MAYTE PÉREZ és regidor de Comerç i membre del grup PDeCAT-Demòcrates



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.