Embolica que fa fort


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 21/jul/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

És una llàstima que les mitges veritats acabin sent mentides o, si més no, que contribueixin de forma molt eficient a embolicar la troca de manera que, al final, la gent ja no sap ben bé què creure.

Això ve a col·lació de l'escampall que el grup municipal de Cs ha fet sobre el sou dels portaveus de 'l'esquerra': que si 'xupen del bote', que si s'han apujat els sous, etc. El latemotiv d'aquest grup polític és denunciar cridant molt i passant la informació a mitjans de comunicació supralocals que una persona de cada grup municipal es dediqui exclusivament a la tasca per la qual la ciutadania el va votar i que tingui uns drets laborals i un sou per fer aquesta tasca. Per qui no ho sàpiga cal explicar que fins fa poc els membres de l'oposició a l'ajuntament de Sant Cugat cobraven la seva feina en concepte de 'dietes', o dit d'altra manera, cobraven només per aquells actes als quals assitien, amb unes remuneracions que van ser fixades a començament del mandat. Això vol dir que no es cobrava el mes de vacances ni es cotitzava a la seguretat social durant el mandat, ni es tenia dret a l'atur un cop acabat aquest.

En aquest mandat, amb totes les garanties legals, es va considerar que un membre de cada grup de l'oposició podia optar a la dedicació exclusiva, entenent per tal el fet que treballaven i cobraven només del consistori i declarant sota jurament, que no podia tenir cap altra font d'ingressos. És a dir, passaven a ser 'treballadors' de l'Ajuntament igual que ho són alguns regidors i regidores de l'equip de govern, amb contracte temporal naturalment, però amb les característiques que tenen, o haurien de tenir, tots els treballadors i treballadores.

Els sous que aquesta modalitat comportava no els han fixat els regidors de l'oposició, tal com afirma Cs quan diu que 'els portaveus d'esquerra s'han apujat el sou', sinó que el mateix equip de govern els ha fixat basant-se en el que estipula la legislació vigent i equiparant-lo a les categories salarials existents al nostre ajuntament.

No sé si tot plegat pot semblar estrany o no. A mi el que em sembla estrany és que pel fet d'estar a l'oposició, si vols fer política municipal, hagis de:

A) Tenir una altra feina remunerada, amb seguretat social i atur
B) Tenir una renda que et permeti viure sense cobrar un sou
C) Fer el mínim possible en la política perquè total, pel que cobres, no cal matar-s'hi

Nosaltres creiem que la política, com qualsevol altra feina, ha d'estar dignificada i no volem que només pugui fer política la gent que té la vida solucionada. I això, per descomptat, exclou els abusos, les comissions, els dobles sous, la corrupció i els enganys. I en un món perfecte també creiem que hauria d'excloure a qui prefereix un titular a la veritat, a l'ètica i a la dignitat.

ROSER CASAMITJANA és regidora d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.