Humans sobretot


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 20/ago/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Un cristià no pot ser un eriçó. No pot fer de la fe el subterfugi per justificar l'esquerperia o el desinterès envers el bé dels altres. Ni pot creure's amo i senyor de la veritat ni menys pretendre tenir dret a imposar-la a ningú.

Jesús descriu els perfils d'un humanisme nou en l'anomenat sermó de la muntanya que les benaurances encapçalen. La senzillesa i la proximitat han de ser la marca de la casa. I aquella llibertat i netedat de cor que Jesús viu i ensenya a viure als seus seguidors. Ell vol que ens assemblem al Pare que fins i tot quan no ens hi assemblem, sempre ens dóna ocasió de penedir-nos per poder-nos perdonar.

Jesús diu sense revolts: sigueu bondadosos del tot. I el llibre de la Saviesa: els justos han de ser humans amb tothom. Madeleine Delbrêl, (1904-1964) que primer era atea i més tard diu que el Senyor la va 'enlluernar' i va dedicar la vida als més humiliats dels barris de Paris, ens proposa, pregar així: 'Senyor, penso que tens massa gent que parla de servir-te amb gest de capitost, d'explicar-te amb aires de professor, d'estimar-te com un matrimoni pansit. Un dia ...et vas inventar Sant Francesc i en vas fer el teu joglar. Fes que n'inventem alguna per ser gent alegre que balli la pròpia vida amb tu'.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.