Santcugatencs pel món


  • Comparteix:

vicenc.san.francisco

Vicenç San Francisco


Publicat: el 29/jul/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El cap de setmana passat una notícia va acaparar l'atenció dels mitjans informatius locals. Una família de Sant Cugat recorrerà Europa per les vacances, 29 dies per visitar París, Amsterdam, Zagreb, Budapest, Praga i Milà, entre d'altres. En un total de 13 països tenen previst realitzar 5.104 quilòmetres per 'explicar que l'1 d'octubre els catalans votarem per aconseguir la independència'. La gesta realment mereix ser notícia, però no solament en l'àmbit local.

Jo, passaré uns dies de vacances, tan sols cinc, a la selva d'Irati, bé, més que selva és un bosc dels Pirineus de Navarra, però a mi no em motiven els alts valors patriòtics, simplement em dedicaré a tasques més egoistes, passejar, i passar uns dies d'intimitat amb la meva parella. Comprenc que en el meu cas no és notícia per obrir les portades de la premsa local.

Hi ha molts més santcugatencs que tampoc serien notícia per aquest motiu, penso en el Francesc, un jove estudiant universitari, que ha trobat feina de temporada estival i ha de pagar-se la matrícula universitària del curs vinent. La Mònica que aquests mesos de juliol i agost té un contracte temporal en un supermercat, l'Eva i en Jordi, que tenen una filla, l'Aina, de 2 anys i han de portar-la a una escola bressol, arriben justos a final de mes (la Generalitat ha invertit zero euros als pressupostos d'aquest any en escola bressol), l'Ali, un jove marroquí que va tirant entre empreses de treball temporal.

En Carles tampoc podrà anar aquest any de vacances, el seu pare pateix una malaltia degenerativa, i està a l'espera de poder ingressar-lo en un centre sociosanitari. La llei de dependència l'han estat diluint entre els governs del PP a Espanya i el de Junts x sí de Catalunya.

La Marta i el Josep han tingut més sort, els dos treballen però només han pogut estalviar per passar uns dies a la casa familiar d'ella a Montanejos, un poble de la vall del Mijares a Castelló.


VICENÇ SAN FRANCISCO és membre de l'executiva del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.