Llegir les pedres


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 6/ago/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Al centre històric del Sant Cugat actual, les pedres surten al pas de tots els vianants. Contemplar-les és un goig pels nadius i els forasters. I més en gaudeixen els que les intenten entendre. Així que, ens convé conèixer el què i el perquè del que ens ha llegat la història i que mostren els noms i les construccions que perduren.

Saber per què aquesta població porta el nom que porta; saber el que es pot aclarir dels seus orígens; entendre per què en un temps es van alçar muralles i en un altre temps es van enderrocar, és a dir: llegir pedres i plantes, ens aproparà als que ens han precedit en aquest pam de terra que ara habitem. Anys enrere la Festa Major de Sant Cugat es feia el dia del Sant. Més tard, es va desplaçar al dia del patró de la parròquia (Sant Pere) i la festa de qui dóna nom a la ciutat quedà en segon terme gairebé desapercebuda. No obstant, la comunitat cristiana sempre ha mantingut la flama d'aquesta commemoració.

Enguany, els serveis municipals de cultura de la ciutat i la parròquia inviten a revifar la memòria dels nostres orígens. I el tríptic que s'ha publicat anima a participar en els diferents actes que s'han programat. Llegim les pedres, en ple estiu donem aire fresc a la memòria. No ens ho perdem.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.