Un químic pastor


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 13/ago/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En l'itinerari acadèmic molts estudiants es veuen obligats a triar entre ciències o lletres com si una vall infranquejable separés una i altra disciplina. També en el camp del pensament a vegades s'estableixen fronteres entre la fe i la ciència. I en el camp de la lírica o l'espiritualitat entre contemplació i acció.

Tot i que, en benefici de l'equilibri, es fa necessari establir juntures entre aquestes dues vessants, en la pràctica engalzar-les es fa difícil. Hi ha qui es proposa aconseguir-ho. Aquest és el cas del pare Lluís Victori, ben conegut a casa nostra i molt més enllà, com a expert investigador en la ciència
química i durant molts anys professor a l'IQS. Ha mantingut aquesta síntesi durant mig segle. El rigor lògic que ha de conduir el pensament de qui tracta la ciència positiva, no li ha privat de posar la complexitat de la persona humana per damunt de la quadrícula mental de la tècnica. És per això que com a testimoni de l'obsequi raonable de la fe, ha unit la tasca docent amb el treball pastoral a la nostra ciutat tots aquests anys. Tenim motius sobrats per donar-li gràcies. Enhorabona!

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.