Feres a l’aguait


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 17/set/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Malgrat els problemes que tenim encara nedem en l'abundància i disposem de molts més recursos que la mitjana de la humanitat. Si fem un ús egoista d'aquest privilegi som pobres en humanitat i mals cristians pel mal que fem i sobretot pel bé que deixem de fer.

Efectivament, reduir les aspiracions al gaudi egoista és tirar llenya al foc a un dels incendis que fa més víctimes: el de l'hedonisme que confon viure en passar-s'ho bé i que atrapa sobretot els més vulnerables que són joves. L'obsessió pel plaer s'escampa fàcilment i fascina els desprevinguts amb experiències que per tronades que siguin es presenten com a noves.

Per exemple ara s'accepta sense més que 'festa' vol dir alcohol fins vessar i obrir la porta a tota mena d'excessos. Aquest diagnòstic pot semblar purità, però si mirem les conseqüències veurem que no ho és. La ressaca de la buidor de sentit porta al descrèdit de tots els valors. Res no val la pena: ni el treball, ni l'amor ni la mateixa vida.

Qui tira per aquest camí, deixa erm el seu camp vital. I un camp abandonat a més de ser infructuós, queda indefens davant dels depredadors. La terra que no és de ningú, primer la devasten els senglars, després se n'apoderen les feres. Ja en tenim experiència!

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.