Un altre 'procés'


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 24/set/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Els processos socials que s'han donat sempre i a molts llocs del món, són un seguit d'accions individuals o de grup que comporten canvis en una direcció determinada. Aquí ara vivim 'el procés' (amb article definit) com si fos una causa única. Això és molt humà però ben millorable: hi ha molts més processos oberts al món i d'alguns en podem treure bones lliçons.

Quan Pere Claver, català d’Urgell, va anar a Colòmbia va iniciar el procés dificilíssim de dignificar els esclaus que els 'negrers' europeus caçaven a l'Àfrica i venien com a mà d'obra als poderosos del nou món. 500 anys més tard el mateix país va patir mig segle de guerra amb milers de morts. Fa poc ha iniciat un procés de reconciliació. El Papa Francesc en visitar Colòmbia va exhortar els joves a guarir els ferides del cor i a somniar un país diferent. I escoltant els testimonis dels que havien canviat les bales per les urnes i els que perdonaven els assassins dels seus fills, va invocar emocionat la pau fonamentada en la veritat, la justícia i la misericòrdia que exclou tota venjança. Va referir tot el procés al Crist crucificat i exclamà: 'Deixeu-vos reconciliar!'. La conciliació no brolla dels pactes sense un canvi profund de tota la gent de bé.

Blai Blanquer és rector de la parròquia de Sant Pere



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.