Funcionaris davant l'1-O


  • Comparteix:

aldo.ciprian

Aldo Ciprian


Publicat: el 20/set/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Durant les sessions al Ple del Parlament de Catalunya dels dies 6 i 7 de setembre, les forces independentistes, tot i no disposar d'una majoria social, van impulsar iniciatives polítiques i parlamentàries que se situen fora del marc legal i democràtic, vulnerant els drets fonamentals del conjunt dels diputats, fonamentalment els de l'oposició, del Consell de Garanties Estatutàries, obviant el criteri del màxim òrgan consultiu de la Generalitat, del Reglament del Parlament, dels propis lletrats de la institució i del conjunt de les pròpies institucions catalanes. Unes lleis, com la del Referèndum il·legal i la de transitorietat jurídica, i que posteriorment han estat suspeses pel Tribunal Constitucional.

Totes aquestes iniciatives polítiques il·legals han estat derivades en gran part a la responsabilitat municipal i dels ajuntaments posant en una situació compromesa els funcionaris i treballadors públics municipals, forçant-los directa o indirectament a prendre decisions que vulneren la legalitat vigent reglamentada en la Constitució Espanyola i en l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, i amb el perill que aquest funcionaris i treballadors públics puguin ser assenyalats.

Des dels ajuntaments, cal garantir el compliment de l'ordenament jurídic i actuar sota el principi que la defensa de l'Estat de Dret és un deure que vincula tots els poders públics i per tant tots els treballadors públics, sense excepció, mantenint-los al marge de la celebració del Referèndum il·legal previst pel dia 1 d'octubre i de les actuacions que porta derivades.

Des dels ajuntaments, cal reconèixer i garantir que la seva actuació quedarà supeditada, sempre, al compliment del marc legal vigent, sota els principis de seguretat jurídica, jerarquia normativa i lleialtat institucional.

Des dels ajuntaments, cal garantir el bon funcionament dels serveis públics i la seguretat jurídica dels treballadors públics, recordant que la Constitució Espanyola i l'Estatut d'Autonomia de Catalunya són les fonts del dret del nostre ordenament jurídic i que tota norma ha de ser-hi compatible, sense que hi pugui haver cap mena de dubte sobre quina norma cal aplicar en cada moment i situació.

Per tots aquests motius exposats, el Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, posarà a disposició dels funcionaris de la nostra ciutat una direcció electrònica de correu perquè ens facin arribar, de manera confidencial i amb total discreció, qualsevol qüestió o dubte sobre les seves obligacions de cara al proper 1 d'octubre.

Els interessats podeu fer-nos arribar les vostres preguntes a la següent direcció de correu: sant.cugat@ciudadanos-cs.org o al WhatsApp del número 647 04 01 02.

ALDO CIPRIAN és portaveu de Cs



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.