Sant Cugat respira poesia


  • Comparteix:

carmela.fortuny

Carmela Fortuny


Publicat: el 16/oct/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sant Cugat del Vallès és una ciutat mitjana, de gairebé 90.000 habitants, situada ben a prop de Barcelona i on, des del govern local, la qualitat de vida és una prioritat. Entenem doncs que la cultura és una part imprescindible d'aquesta qualitat de vida i tant les administracions com les entitats treballem dia a dia per fer-ho possible organitzant conjuntament diverses activitats durant tot l'any, com per exemple, el Festival Nacional de Poesia.

Enguany, el festival que se celebra del 15 al 22 d'octubre. Arriba a la seva 17a edició, uns anys que ens atorguen una trajectòria i una tradició poètica que converteix Sant Cugat en una capital cultural de la poesia.

Els dies del festival, Sant Cugat respira poesia i la implicació de la ciutat és total: des del Teatre Auditori, passant pels museus de la ciutat, les llibreries, les biblioteques, o els espais d'art, entre d'altres. Són els escenaris de les diverses activitats programades durant tota la setmana. Ajuntament i Institució de les Lletres Catalanes col·laborem des de fa molts anys per aconseguir el millor producte, la millor proposta poètica i per acostar la veu dels nostres autors i autores a la ciutadania de la millor manera possible.

Però cal destacar que més enllà d'aquests dies de festival, la nostra ciutat té una sensibilitat especial per la poesia i per això, al llarg de l'any, es fan activitats poètiques que tenen una molt bona resposta. Amb tot, vull manifestar el meu rebuig ferm a allò que considero una agressió a la dignitat de la cultura catalana. El festival d'enguany ha estat intervingut econòmicament per l'Estat espanyol i davant això, i amb un gran esforç de creativitat i solidaritat, garantirem més de 40 activitats d'aquest esperat i estimat festival.

Responem aquest atac fent que la ciutat respiri poesia.
Responem aquest atac amb la bellesa de les paraules.
Responem aquest atac participant del Festival.

CARMELA FORTUNY és tinenta d'alcalde de Cultura



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.