Tots som immigrats


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 29/oct/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'No maltractis ni oprimeixis els immigrants, que també vosaltres vau ser immigrants al país d'Egipte...'. Les experiències viscudes en la nostra història col·lectiva ens han de fer sensibles a aquesta crida bíblica. La nostra ha estat terra de trànsit, des de sempre. Els que vivim aquí o som immigrats, o varen ser-ho els nostres pares o els avis.

El mestissatge ens és connatural. Les quatre barres de la nostra bandera - com el xiprer de les masies i del portal dels monestirs - han estat un reclam per atreure els pelegrins de la necessitat, amb l'auguri de ser ben rebuts. Per sort, durant segles, la nostra manera de ser ha volgut oferir el llegat de la cultura juntament amb els béns materials, a tothom que hagi volgut viure aquí.

L'acollida semblant que reberen els nostres avantpassats, ens ha marcat. Fins i tot quan les maltempsades prohibiren la llengua i la cultura catalana
a l'escola i a tot arreu (fins i tot a les esglésies) les famílies, els amics i el carrer la van transmetre pacientment a tothom durant anys. Hem comès greus errors i tenim molts defectes per corregir, però també som acollidors i integradors de mena. Cal que fonamentem aquesta bona saba, sobretot quan les adversitats l'estan posant a prova.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.