Catàstrofes: Galícia


  • Comparteix:

bibiana.navarro

Bibiana Navarro


Publicat: el 2/nov/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La immensa majoria de víctimes de les catàstrofes naturals són d'animals. Acaben ofegades per les inundacions o calcinades per les flames o atrapades sense sortida enmig del caos, les imatges són desoladores.

El govern espanyol deixa la protecció animal en mans de la bona voluntat i la compassió de ciutadans anònims, i cap altre partit polític parla de la necessitat de posar en marxa un pla que salvaguardi els animals en aquestes terribles situacions; malgrat que la majoria d'elles són provocades per l'home, ja sigui de manera directa o indirecta.

Fins ara, les dues mesures que es preveuen per als animals, en casos d'emergència, són: el confinament, amb el risc de mort per inanició, foc, fum, aigua o actes vandàlics, com la fugida; o l'alliberament, en què corren els mateixos riscos, i a més se sumen els atropellaments, possibles atacs o accidents de trànsit.

Per tant, és totalment imprescindible que es posi en marxa un pla que contempli l'evacuació d'animals en aquestes situacions per poder organitzar els recursos, coordinar les evacuacions, formar els serveis d'emergència, etc. El Partit PACMA ha presentat al Ministeri de l'Interior i de la Xunta de Galícia un pla d'evacuació d'animals que compta amb l'assessorament de l'especialista en seguretat i emergències Juan Luis Castellví.

En què consisteix?
· Tenir un cens actualitzat per saber quants animals cal evacuar
· Saber quins llocs públics o privats es poden disposar per traslladar-los
· Regular les ordenances municipals, permetent poder entrar animals en llocs on
normalment està prohibit.
· Poder traslladar els animals en vehicles municipals.
· Alimentar els animals rescatats.
· Comptar amb un equip de veterinaris durant l'evacuació.
· Obligar els parcs zoològics a tenir dissenyat un model d'evacuació.

Totes aquestes mesures permetran salvar la vida de milers d'animals i evitar posar en risc la vida de la resta de la població.


BIBIANA NAVARRO I ARGLEICH és membre de la plataforma animalista PAS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.