El dia dels difunts


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 5/nov/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sembla que l'autoritat que governa va deixar les regnes de l'Estat en mans de la justícia dels justiciers. I els que han de ser experts en la defensa del dret, el mateix dia dels difunts, van celebrar les exèquies de la Prudència. Els que ja som vells i n'hem viscut de molt pitjors, hem d'estar vacunats i resistir serenament la temptació d'imitar els mals exemples.

Ara també l’aportació de qualsevol ciutadà responsable a la bona convivència ha de ser la pràctica de la prudència en harmonia amb la justícia, la fortalesa i la temperància, virtuts anomenades 'cardinals' perquè gràcies a elles pot pivotar la bona entesa i la fraternitat. Els més joves no s’han
de deixar atrapar pel desconcert. El que passa avui té moltíssims antecedents i ha passat moltíssimes vegades. (Si teniu manera, consulteu Aristòtil, que va viure 400 anys abans de Crist. En el tractat sobre política: V-9, denuncia males pràctiques d’aquell temps semblants a les d’ara).

En aquest món, tot s’acaba i també s’acaben els mals. Però la sensació impotència davant les confrontacions actuals que tant ens afecten, s’ha de gestionar bé. La prudència dels governants que trobem a faltar, la ciutadania l’ha de compensar amb un devessall d’honradesa.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.