Persones pacífiques a la presó mentre els violents es manifesten impunement


  • Comparteix:

eric.gomez

Èric Gómez


Publicat: el 9/nov/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest dilluns, el partit racista VOX i l'associació amb vincles neonazis Somatemps convocaven sota el lema 'no en nuestro nombre' una manifestació en defensa de la unitat d'Espanya davant de l'Ajuntament de la nostra ciutat. A la convocatòria, no hi van faltar membres del partit d'ultradreta Democracia Nacional (hereu de l'organització neonazi CEDADE) i càrrecs electes de Ciutadans i el Partit Popular que ja ens tenen acostumats a manifestar-se amb aquesta mena d'organitzacions racistes i neonazis.

La concentració va transcórrer com ja és habitual en totes les convocatòries ultres de l'unionisme: incivisme, actes vandàlics, insults, intimidacions a la premsa i càntics com 'Puigdemont a prisión', 'Ona, ona, ona, todos en chirona' o 'No son políticos, son delincuentes' davant d'una forta presència de la policia. Les persones que es manifestaven van llençar ous a la façana del consistori, van estripar i despenjar la pancarta en defensa de la llibertat dels presos polítics, van intentar tapar les càmeres de la premsa perquè no gravessin els fets... I un cop desconvocada la concentració, es van dirigir a l'estació mentre anaven arrancant cartells en defensa de la democràcia i de la llibertat. La resposta a a un militant de les JERC que els va recriminar l'actitud defensant la llibertat d'expressió fou: 'libertad de expresión es que te meta una ostia'.

La situació viscuda a Sant Cugat no és anecdòtica. De fet, és la crònica del que es repeteix dia sí, dia també, a totes les concentracions i manifestacions unionistes. Fins i tot, podríem dir que a Sant Cugat hem d'estar contents del 'civisme' dels concentrats. La tònica habitual és agredir brutalment a ciutadans que no criden '¡Viva España!'; agredir a treballadors del transport públic (taxistes i treballadors dels FGC han estat ferits per assistents a aquestes manifestacions); llençar objectes a vehicles generant lesions; puntades de peu, llençar cigarretes enceses i objectes a la premsa que cobreix les convocatòries; i un llarg etcètera.

Tot això, davant la convivència del Partit Popular, Ciutadans i, malauradament i recentment, també s'hi ha sumat el PSC. Aquests partits callen o condemnen, després d'assistir-hi, segons convingui i sempre, pel que sembla, són fets aïllats o anecdòtics. Fets aïllats que es repeteixen a totes i cadascuna de les manifestacions. Encara és hora que trobem una sola manifestació unionista en què no es registri ni un sol incident. Aquest és el seu civisme, la seva defensa de la llibertat i la seva democràcia.

I mentre tot això succeeix, mentre la Fiscalia no fa absolutament res davant dels actes violents a les manifestacions ultres, Jordi Sànchez i Jordi Cuixat són a la presó per concentracions pacífiques; i Oriol Junqueras, Raül Romeva, Carles Mundó, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Josep Rull i Jordi Turull són a la presó per posar urnes. Per a la vergonya del món sencer que s'ho mira, aquesta és la justícia espanyola: persones pacífiques a la presó mentre els violents es manifesten impunement.

ÈRIC GÓMEZ és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.