El Dragon Khan local


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 16/nov/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Com tothom sap Convergència i Unió (ara PDeCAT-Demòcrates) no va aconseguir majoria absoluta, els hi van faltar dos regidors, en les darreres eleccions municipals (2015), a diferencia dels dos darrers mandats. ERC-MES es va oferir per negociar un pacte d'estabilitat pressupostària que va funcionar raonablement bé l'any 2016.

Des de Convergència-PDeCAT es va instar a que el grup ERC-MES entrés, en diferents ocasions, al govern. Vam decidir que l'estabilitat municipal es podia assegurar des de l'oposició, exercint una oposició responsable i que qualsevol acció de futur dependria del funcionament dels pactes i del seu compliment.

L'any passat, més o menys per aquestes dates, PDeCAT i ERC-MES van signar, i fer públic, un nou document d'estabilitat pressupostària per al 2017, text que assegurava l'aprovació del pressupost i les línies marc de funcionament. També assegurava una majoria sobiranista estable.

Vam signar aquest acord i el vam votar a favor, no sense dubtes. Mesos abans, un regidor de la CUP-PC va sortir de la disciplina del grup esdevenint no adscrit i 'ràdio macuto' deia que PDeCAT i el regidor del PSC estaven tancant un acord. Ens vam plantejar què fer; quedar com uns 'lluços' pactant i votant el pressupost i trobar-nos (possiblement) amb un nou govern que trencava el pacte d'estabilitat o bé rebentar-ho i no incloure cap de les nostres prioritats al pressupost 2017, tot votant en contra.

Vam agafar la primer opció, l'opció responsable i lleial als acords. Es va fer un bon acord de pressupost i la responsabilitat va manar als possibles càlculs partidistes. I sí, als pocs dies de l'aprovació definitiva del pressupost, PDeCAT i PSC formaven un acord que trencava el pacte d'estabilitat. Certament era un acord curiós, ja que perdia el suport dels tres regidors d'ERC-MES a canvi d'un únic regidor i per tant no hi havia estabilitat. Els següents mesos vam veure com la majoria s'aconseguia amb el regidor no adscrit i, en menor mesura, amb el PP.

I el temps i el pressupost van continuar passant, ple municipal darrere de cada ple municipal. El pressupost no es va complir, majoritàriament, en aquells punts que van ser proposta d'ERC-MES.

El procés sobiranista continuava. Detenció d'alts càrrecs de la Generalitat i d'ERC. Es va fer, contra pronòstic per molts, el referèndum. Les persones van ocupar els carrers i els col·legis electorals. A Sant Cugat no ens van trencar a cops de porra, però podia haver passat. Encara ens esgarrifen i ens fan por els assalts de policia i guàrdia civil als col·legis electorals. Detencions i manifestacions. Declaracions suspeses i no tant suspeses. Els jordis a la presó, i ja fa un mes, quina tristor.

El PP, PSOE i Ciutadans van aplicar el famós article 155. President, vicepresident, consellers a l'exili o la presó. En nostre veí Raül Romeva també a la presó. Demandes que PDeCAT trenqui govern amb el PSC pel suport al 155 (no del regidor). Alcaldessa i tinent d'alcalde pacten 'suspendre' el pacte de govern per les diferències que es podrien donar en la campanya electoral. Depèn amb qui parlis es dóna per trencat el pacte o s'assegura que després de les eleccions es tornar a 'muntar'.

En tot cas, el mateix president local del PDeCAT va reiterar, ahir mateix, que es tracta d'una suspensió i una possible reedició no sembla descartada, i per tant les contradiccions tampoc. Tampoc sabem si els aires de Terrassa, Blanes o Castellar del Vallès arribaran al soci petit del pacte de govern suspès.

El nostre grup sempre estarà a l'alçada de les especials circumstàncies que viu Catalunya i Sant Cugat, certament no sabem com acabarà tot, però el nostre objectiu sempre serà millorar les condicions de vida dels santcugatencs i santcugatenques. Quan s'aclareixin, nosaltres sempre (malgrat tenir memòria) hi serem per negociar, pactar, discutir, millorar, planificar, etc... És a dir, fer política.

FERRAN VILLASEÑOR és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.