Fem-li fàcil la vida social


  • Comparteix:

patricia.trilla

Patricia Trilla


Publicat: el 16/nov/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tenir un animal de companyia és molt més que treure'l a fer les seves necessitats i donar-li els mínims que necessita per sobreviure. Tenir un animal de companyia representa un rebre i donar, ells ens ho donen tot a canvi de ben poc, però a vegades necessiten ajuda i hem de saber interpretar-la.

En aquest cas voldria parlar de la importància de la socialització dels gossos, perquè tant els propietaris com els propis animals puguin gaudir de la passejada. Es molt freqüent que l'hora del passeig es transformi en un moment d'angoixa, de patiment, de por a que l'animal es baralli amb altres gossos o interactuï de forma reactiva. I per què passa això?

El període de socialització natural en els cadells finalitza als sis mesos, quan apareix la por. Si aquest cadell no ha pogut estar en contacte amb tot tipus de situacions (altres gossos, persones, sorolls diversos, etc..), tot el que li vingui de nou, el que no coneix, ho interpretarà com un factor negatiu i la seva reacció serà evitar-ho, sigui fugint o agredint. La manca de socialització pot arribar a provocat deficiències emocionals, ansietat i conductes inapropiades. Per tant, l'objectiu principal ha de ser el d'habituar-lo progressivament als elements de l'entorn, permetre que els conegui i poder comprovar que el que desconeix no és una amenaça.

Al 2013 l'Ajuntament de Terrassa ja va organitzar unes sessions gratuïtes d'iniciació a l'educació i socialització de gossos, adreçats a totes les persones propietàries de gossos censats, amb l'objectiu de donar algunes pautes i tècniques per poder ensinistrar adequadament les mascotes i ajudar a la seva socialització, aprenent a passejar sense tibar de la corretja i a conviure harmoniosament amb les persones i amb els altres animals.

Des de aquí voldria animar a l'Ajuntament de Sant Cugat a incentivar idees similars, de cara a ajudar i facilitar la vida diària dels nostres animalons.

PATRICIA ILLA és membre de la plataforma animalista PAS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.