Dignitat, Democràcia i Llibertat: dedicat a Raül Romeva


  • Comparteix:

eva.lafuente

Eva Lafuente


Publicat: el 23/nov/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Són temps més que difícils, temps en els quals cal valentia i coratge individual, en el dia a dia, en el món de les idees i emocional, sense cap mena de dubte. Però he de dir que mai m'havia sentit tan acompanyada, amb tantes amigues i amics en el viatge com ara. Som entre totes i tots nosaltres una xarxa democràtica espontània.

Què vol dir això?. Que la manca de democràcia que ens envolta provinent del 'Reino de España', ens la donem entre tots nosaltres de forma col·lectiva. I això és un regal. Una nova manera de conviure, la democràcia viscuda a les places, a les carreteres, a les concentracions pacífiques, al carrer i en l'ànima de la gent.

És cada persona, cada dona i home que creu en aquests ideals, qui facilita a tothom la seva democràcia, els seus valors, fins a fer un teixit comú, increïblement ric en la seva diversitat, sota un únic paraigua: LLIBERTAT, paraula escrita en una pissarra que es diu REPÚBLICA.

I, en aquest punt, l'alta consideració que li tenim a les persones que, per dur a terme el mandat de les urnes de l'1 d'Octubre, ho han sacrificat tot, fins i tot la seva llibertat, és per a tots nosaltres una font inspiradora. Estimats Jordis, estimada Presidenta Forcadell i membres de la mesa del Parlament, molt estimat Vicepresident Junqueras, estimades Conselleres i Consellers, totes i tots, vosaltres ens inspireu.

En Raül Romeva ha estat sempre una persona vinculada a aquesta ciutat i al nostre Mira-sol, participant en la seva vida associativa i en el dia a dia de les seves entitats, fent pinya en la seva colla castellera Gausacs, sempre amb un somriure humil i proper.

No costa gens veure en ell un exemple humà, polític, professional, esportiu i pacífic a seguir. Una persona que, només amb la seva presència ja ens contagia positivisme, idealisme i cohesió social. Un gran apassionat de les coses senzilles, petites, de les coses amables. Una persona compromesa, que estima la llibertat, i que, justament per aquests motius ara, per tots nosaltres, viu privat d'ella.

Per això no podem més que dir que exigim que el nostre estimat Conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, torni a casa, amb la resta dels presos i preses polítics. Perquè és de justícia, perquè la seva família, la seva dona i fills el necessiten, perquè aquí se l'estima i molt, i perquè tots els dies que ell és a presó, amb la resta de totes elles i ells, en realitat hi som tots. La teva i vostra dignitat és la nostra fortalesa; i el vostre sacrifici, el nostre exemple.

Llibertat per als presos polítics. LLIBERTAT!!!!!!!!!!!

EVA LAFUENTE és vocal ERC-MES consell de barri de Mira-Sol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.