Ordinari no implica dir paraulotes


  • Comparteix:

ignasi.bea

Ignasi Bea


Publicat: el 28/nov/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa temps que hem après que, malgrat els plens municipals que fem mensualment s'anomenin plens ordinaris, això no implica necessàriament que tota l'estona s'hi diguin paraulotes. Malauradament, que no s'hi diguin paraulotes tampoc implica que totes les coses que s'hi diuen siguin edificants. Ni molt menys.

Suspensions, trencaments i fal·làcies
Al darrer ple vam preguntar per la suspensió del pacte de govern entre el PDeCAT i el PSC. No cal dir que tothom pot pactar amb qui vulgui, suspendre, trencar o congelar el que li vingui de gust. I, de la mateixa manera, tots tenim dret a preguntar el perquè de les coses. I afegeixo: també tenim el dret a rebre una resposta.

Les nostres preguntes eren clares: per què, després de la posició del PSC respecte l'aplicació del 155, després de no votar a favor de la llibertat dels presos polítics, etc., no es trenca el pacte sinó que es suspèn fins després del 21D? El resultat de les eleccions canviarà el que ha fet el PSC fins ara? Quins motius suficents per suspendre un pacte no ho són prou per trencar-lo? I no vam obtenir resposta. I això que no vam entrar a valorar, un cop més, un pacte que ni nosaltres ni la immensa majoria de santcugatencs entén.

Encara més, quan qualifiquem d'inconsistent l'argumentari, el fins llavors tinent d'alcalde del PSC ens respon dient que el que és inconsistent és que en 10 mesos no li hagi arribat ni una proposta a l'àmbit de què s'ocupa. S'ha de reconèixer el mèrit d'en Pere Soler de respondre amb una fal·làcia de llibre que conjuga dos tipus de fal·làcies: la fal·làcia tu quoque ('tu també fas coses malament') i la fal·làcia ad hominem ('atacar algú en comptes de l'argument que sosté'). No cola, Pere.

La mentida com a mètode
No passa un ple sense que algun representant de Ciutadans (uns més que altres, per ser honestos) digui alguna falsedat de l'alçada d'un campanar. Els darrers mesos hem hagut de sentir que l'Estatut diu que el castellà és llengua pròpia de Catalunya, que treballadors públics locals han rebut pressions per col·laborar amb el referèndum de l'1 d'octubre, o que des de l'ajuntament financem actes 'separatistes' que en realitat són finançats per entitats privades. L'altre dia, la rastellera de mentides va ser a mitges amb el PP, mitjançant una moció de respecte als 'símbolos nacionales'. Mentides a dojo a part, la moció ens mostra una realitat de manera clara i diàfana: els que diuen preocupar-se d'allò que 'realment importa als ciutadans', dediquen el seu temps a recollir firmes i presentar mocions per penjar draps de colors a la façana de l'ajuntament. Quines coses.

IGNASI BEA és regidor de la CUP-PC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.