Les amenaces no ressonen en la convicció


  • Comparteix:

nuria.gibert

Núria Gibert


Publicat: el 12/des/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dos mesos de l'1 d’octubre i no paren de passar coses. Hi ha qui ens voldria esgotades, però no ho estem. Estem dempeus i preparades amb l’optimisme de la voluntat i amb els motius esmolats per convèncer consciències.

Estem fartes que hi hagi partits que ens vulguin enverinar els debats amb essencialismes ni identitats imposades. Estem fartes d'humiliacions i d'intoxicacions de mitjans que atien el conflicte, estem fartes que ens prohibeixin totes les lleis que emanen del Parlament, estem fartes de no poder decidir les qüestions que ens afecten i que siguem colpejades quan plantem cara. Estem fartes que empresonin, imputin i persegueixin càrrecs electes i estem fartes de la demagògia ultra de Ciutadans , PP i PSC.

Perquè n’estem fartes volem parlar de vida. Volem fer República per parlar de vida. I situar els drets laborals i socials com drets de primera categoria, de recuperar l’educació com un pilar bàsic per a una societat transformadora. Volem redistribuir la riquesa, recuperar la sobirania perduda en favor d'estats autoritaris que serveixen per imposar decisions impopulars contra la seva gent i mercats financers desregulats que no tenen cap tipus de control públic, és a dir, que decideixen sobre les nostres vides.

Lliurarem la batalla. Oi tant, que la lliurarem. Perquè, a més, estem segures que la nostra veu, la que vol totes les sobiranies, la que no fa prioritats amb els drets, és avui més necessària i més garantia que mai. Perquè com més forts estiguem els que no vivim de la política, els que només ens volem representar als interessos de la gent comuna, de les classes populars, més social serà la República i més real serà la construcció d’un nou país. Les amenaces no ressonen en les nostres conviccions, El terror del Búnker del 78, els de l''atado y bien atado' al nostre projecte els fa dèbils i nosaltres hem perdut la por. La humil i més preciosa de les decisions: no retrocedir.

En aquesta campanya la CUP-Crida Constituent ens comprometem anar a tot arreu, a no defallir, acudir a tots els racons del nostre país, als que més han patit polítiques de segregació, als que més han volgut marginalitzar, a no quedar-nos afòniques, a no retrocedir. Però no ho podem fer soles, ni la CUP ni el govern ni tant sols les institucions.

Militants, activistes, lluitadores, demòcrates, activeu-vos, mobilitzeu-vos, estigueu atentes, no serà fàcil, però serà el nostre moment perquè el dia sigui un dia que duri un any. Perquè vosaltres sou els autèntics imprescindibles, perquè la por és una presó que coneixem bé i és molt avorrida, perquè hem après a desobeir, i, què us he de dir, ens ha encantat.

NÚRIA GIBERT és portaveu de la CUP-PC a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.