Pressupost municipal en èpoques incertes


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 14/des/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dilluns que ve, tres dies abans de les eleccions imposades pel 155, se sotmetrà a aprovació definitiva el pressupost municipal del 2018. Fa un parell de mesos l'aprovació inicial va comptar amb l'aprovació del govern d'aquell moment (PDeCAT i PSC) i el regidor no adscrit que va abandonar el grup de la CUP-PC. La resta de partits no hi van donar suport, ja sigui per posicionament genèric o a l'espera de negociar (o intentar) propostes.

Fa poques setmanes el PDeCAT va suspendre el pacte de govern amb el PSC. També fa poques setmanes es van convocar eleccions a Catalunya mitjançant l'article 155. Des de fa ja massa setmanes en Jordi Cuixart, en Jordi Sánchez i en Joaquim Forn es troben tancats a la presó.

Com sabeu, el cap de llista d'ERC-Catalunya Sí i vicepresident del govern, l'Oriol Junqueras, també es troba tancat a la presó d'Estremera. No cal que us digui la tristesa i la indefensió que aquest fet ocasiona. També fa moltes setmanes que el president Puigdemont i diferents consellers i conselleres es troben exiliats a Bèlgica.

Aquest és un marc permeable i la política municipal no n'és aliena. En aquest sentit, des d'ERC-MES sempre hem dit que en cas que l'estabilitat institucional perillés, i la suspensió del pacte de govern PDeCAT-PSC, si esdevé trencament, ho pot suposar, estaríem al costat dels veïns i veïnes de Sant Cugat. Des del grup municipal d'ERC-MES vam recollir la demanda de centenars de ciutadanes i ciutadans de Sant Cugat, i de les entitats Òmnium i l'ANC, sobre una hipotètica sortida del govern municipal del PSC del govern local i una implicació en l'estabilitat de la institució.

El nostre grup ha fet públic un marc de negociació sobre el seguiment pressupostari de 2018 que ha estat traslladat al govern municipal, al PDeCAT, tal com ja vam fer abans que aquesta formació trenqués l'acord d'estabilitat.

D'aquestes propostes us voldria destacar cinc:
1. Aprofundiment en la tarifació social en tots els preus públics.
2. Regulació i posada en funcionament de les zones d'aparcament (zona verda per veïns i veïnes, vermella gratuïta propera a serveis essencials com els CAP).
3. Recuperació del projecte de sala de concerts i bucs d'assaig.
4. Millores en la reforma urbana del barri del monestir. Ampliar la memòria econòmica amb inversions de reforma integral del barri, partida de suport a la rehabilitació d'habitatges, consulta popular sobre el model de vianantització avinguda Cerdanyola i avançament en la cobertura de les pistes de Sant Francesc.
5. Habilitar un espai al pavelló de la Guinardera per a ús social de les entitats esportives i cobertura de la piscina del Parc Central.

Un pressupost dura un any i el centenars de modificacions pressupostàries del 2018 poden donar lloc a pactes pressupostaris que permetin que la institució més propera al ciutadà no perdi l'estabilitat en aquests temps convulsos. No cal que us diguem que no sabem que passarà després de les properes eleccions nacionals.

Estem disposats a negociar, discutir, consensuar, treballar, pactar i acordar, sempre amb objectius concrets i amb la millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes com a bandera.

Ara la resposta la té el govern municipal.

FERRAN VILLASEÑOR és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.