Avui, eleccions


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 21/des/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dilluns passat vam tenir el darrer ple de l'any. Probablement tothom teníem el cap a les eleccions d'avui, si no fos perquè es portaven a aprovació definitiva els pressupostos pel 2018, que per cert van rebre el vot contrari de tots els grups de l'oposició, excepte el del PSC, que òbviament hi va votar a favor. Lògic, mentre aclareixen si la ruptura de l'acord és per sempre o hi haurà reconciliació. També van comptar amb l'abstenció del regidor no adscrit, que en definitiva va permetre, ell solet que no representa ningú, tirar endavant tot uns pressupostos municipals.

Però certament avui tots tenim el cap a les urnes, unes eleccions, les d'avui, que tenen una gran transcendència i no es tracta pas de cap tòpic. En aquests moments Catalunya viu una situació d'excepcionalitat molt greu i avui el seu futur està en entredit perquè qui està governant el país ara mateix no és un govern escollit a les urnes.

Per tant, el primer que hem de desitjar és que la normalitat democràtica torni a les nostres institucions i el que hagi decidit lliurement la ciutadania avui permeti configurar un parlament i un govern legítim. La democràcia és el poder del poble i només el poble pot escollir els seus representants.

Des d'ERC Sant Cugat volem agrair als més de 200 voluntaris i voluntàries que, com a apoderats i apoderades, avui ens representen als gairebé trenta col·legis electorals, vetllant per a què els santcugatencs i santcugatenques puguin exercir el seu dret a vot amb total llibertat i sense cap mena d'ingerències. La gent d'ERC, abans que independentistes som demòcrates i garantir l'exercici d'un dret tan fonamental és per nosaltres el principal objectiu del dia d'avui. Tant de bo tothom protegís la democràcia amb tanta vehemència.

Encara que potser això sí que és un tòpic, aneu a votar i decidiu lliurement el futur que voleu per al nostre país, el govern que surti d'aquestes eleccions ha d'estar més legitimat que mai. Ens hi juguem tant que gairebé ens ho juguem tot.

Aprofito per desitjar-vos una bon Nadal tot i que per a molts de nosaltres aquest any aquestes festes seran tristes. Quan tens companys i amics privats de llibertat a centenars de quilòmetres de casa i de les seves famílies, no estàs per massa celebracions.

MIREIA INGLA és portaveu d'ERC-MES a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.