Darrera la bastida


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 4/gen/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tenim el Monestir embenat amb la bastida de les obres del portal. El calendari i les previsions d'una restauració de la importància d'aquesta, mai no s'acostumen a complir. Així que durant les festes de Nadal no hem pogut lluir la feina acabada.

Fa més de cinc cents anys que el timpà del portal es va pintar i a causa del pas del temps i d'una certa descura, la pintura s'ha deteriorat tant que pràcticament ningú no sap ni tan sols que existeixi. Per les resten que s'han conservat i l'estudi dels tècnics, sabem que representava l'Epifania, l'adoració dels Mags al Nen Jesús.

No coneixem el criteri que seguiran els responsables de la restauració. Però molts pensem que si l'obra està massa malmesa valdria més retira-la, guardar-la dignament i disposar al timpà una reproducció fidel a l'original sobretot tenint en compte que ja existeix en la miniatura que la va inspirar.

Ara que passen els Reis, imagineu que deixen a la ciutat un gran regal molt ben embolicat. Tots esperem que aviat s'obri l'embolcall i que tinguem la sorpresa del Monestir encara més resplendent, amb el pòrtic rejovenit. I amb la pintura del timpà que explica bellament que tots els pobles, ni que sigui de nit, s'agermanen quan els guia la llum més alta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.