El pressupost municipal aprovat gràcies al trànsfuga no és legítim


  • Comparteix:

eric.gomez

Èric Gómez


Publicat: el 4/gen/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En el ple municipal del 18 de desembre, vam viure un autèntic frau a la voluntat democràtica legítimament expressada a les urnes per la ciutadania de Sant Cugat. El govern municipal del PDeCAT va utilitzar el vot de Dimitri Defranc, que no representa ningú i ha esdevingut un autèntic trànsfuga, per aprovar el pressupost i l'IBI per a l'any 2018.

Dimitri Defranc es va presentar a les eleccions municipals del 24 de maig de 2015 a la llista electoral de la CUP-PC. Lliurement, va decidir abandonar el seu grup municipal, per convertir-ser així regidor no adscrit, i la seva militància a Procés Constituent. Malgrat aquest fet, fins ahir el govern municipal no s’havia aprofitat del seu transfuguisme per assolir una majoria que no ha obtingut a les urnes.

El pressupost i l’IBI de Sant Cugat per a l’any 2018 no tenen legitimitat democràtica. I no en tenen perquè el PDeCAT els ha aprovat gràcies a l’abstenció del Dimitri Defranc. Si Defranc no hagués traït la seva formació política, no n’hagués abandonat el grup i no s’hagués apartat del posicionament de la CUP-PC, el govern municipal no hauria pogut aprovar els pressupostos.

D’acord amb el pacte antitransfuguisme que Convergència va subscriure - ara es fan dir PDeCAT o JxCAT però a les eleccions municipals es van presentar com a Convergència en coalició amb Unió- els partits polítics ens vam comprometre a no utilitzar trànsfugues per mantenir majories.

El PDeCAT ha pactat el pressupost amb Dimitri Defranc, això és evident. ¿O ara ens faran creure que el govern municipal va portar a votació uns comptes sense saber si serien aprovats i, 'oh mira' ¡'quina sort!', gràcies al vot del trànsfuga, s’aproven? Mercè Conesa s’ha aprofitat del transfuguisme per governar.

Els governs, com el que encapçala Mercè Conesa, que tiren endavant votacions transcendentals de ciutat, com és l’aprovació d’un pressupost, pactant amb trànsfugues, fan un flac favor a la democràcia. En aquest moment històric, amb polítics empresonats per defensar la democràcia, quan parlem de legitimitats democràtiques que van més enllà de legalitats, Mercè Conesa fa un flac favor a la democràcia aprovant el pressupost i l’IBI amb el trànsfuga. Al ple municipal, no tots els vots són legítims i valen igual.

El pressupost municipal i l’IBI aprovats gràcies al trànsfuga són legals però no són legítims. Constitueixen un autèntic frau democràtic a la voluntat de les santcugatenques i els santcugatencs expressada a les urnes.

ÈRIC GÓMEZ és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.