El problema metafísic de Conesa


  • Comparteix:

nuria.gibert

Núria Gibert


Publicat: el 23/gen/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa un parell de dies vaig llegir, astorada, com Mercè Conesa plantejava la possibilitat de querellar-se contra la seva Convergència natal. El motiu, la sentència del 'cas Palau' i la conclusió del jutge. El PAV3, de forma provada, va servir per pagar una suculenta comissió de 167.000 euros a Millet i a Convergència.

En aquell moment, Conesa era regidora d'Urbanisme, el senyor Recoder alcalde i el senyor Turull gerent de l'Ajuntament. En aquell moment i durant un temps més tard, el seu partit feia servir les donacions per mantenir una maquinària de partit gegant, amb campanyes omnipresents i contractats 'a diestro y siniestro'.

Que Convergència, - 'aka' PDeCAT, 'aka' Junts x Catalunya - són uns mestres dels titulars ho sabíem. Des de les metàfores dels vaixells als discursos naïf i entenedors, sempre busquen frases curtes i amb cantarella per pal·liar una falta d'ideologia (almenys manifesta) preocupant. El partit de l'ordre viu de frases curtes i imatges sensates.

Però el que va plantejar Conesa l'altre dia, i suposem un bon equip de màrqueting, traspassa els límits de la lírica per a endinsar-se en una matèria tant complexa com apassionant; la metafísica.

Una estona després, a les xarxes socials, un anònim jocós plantejava: 'D'acord. Llavors puc atracar un banc, canviar-me de nom i denunciar el meu antic jo?'. Efectivament, com observa aquest comentarista anònim, el que planteja Conesa és un problema metafísic. Ja no series tu a nivell formal, però hi hauria uns quants trets distintius i heretats del teu antic jo que ens ajudarien a esclarir-ho.

Veiem-ho en el cas del partit amb mil noms, aka, Convergència.

El PDeCAT ha mantingut els privilegis electorals? Sí, i els ha fet servir per a totes les eleccions, incloses les municipals on es van presentar amb el nom de Convergència (i Unió). Han heretat el patrimoni humà i material? La seu és al mateix lloc i l'estructura és molt similar.

Ha fet servir Convergència per a la obtenció de més representació institucional? Sí. Mercè Conesa és presidenta de la Diputació a tenor dels resultats obtinguts pel partit a la província de Barcelona. Són les mateixes persones? Efectivament.

Així doncs, què pretenen? Ens volen prendre el pèl? Es pensen que som rucs?

Per què en el seu moment Conesa, quan es va fer públic, no es va querellar ni va aixecar ni una cella i va emprendre aquestes mesures tant dràstiques? Per què no ens va venir a fer costat a l'acusació popular? Perquè el 2009 quan es va descobrir que s'estaven cobrant comissions, Convergència no només no va parar de rebre diners, sinó que va perfeccionar el sistema de donacions? Per què quan vam plantejar el ple extraordinari per esclarir els fets, només vàrem trobar traves?

La gent de Sant Cugat no som rucs, no ens agrada que ens tractin com a rucs i l'emplacem a saltar de la metafísica a l'ètica, una matèria molt més eficaç i òptima de quan de la cosa (i la pela) pública parlem.

L'emplaço a agafar el guant i a donar explicacions ètiques i polítiques, que assumeixi la responsabilitat d'haver acceptat donacions d'empreses i, si vol distanciar-se de Convergència, dimiteixi de la Diputació, es presenti a les properes eleccions sense els privilegis electorals i demani perdó, que també és una cosa molt poc convergent.

NÚRIA GIBERT és la portaveu de la CUP-PC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.