Problemes d'aparcament a Can Sant Joan


  • Comparteix:

eric.gomez

Eric Gomez


Publicat: el 1/feb/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Recentment, el govern municipal ha donat els detalls del que serà la nova àrea taronja al polígon o parc empresarial de Can Sant Joan. Les mesures van encaminades, segons afirma el govern, a resoldre els problemes de mobilitat. Uns problemes que certament han estat denunciats per empreses i treballadors.

Tanmateix, resulta sorprenent la mesura emprada. No hi ha cap aposta real pel transport públic: ni es milloren els vehicles i les freqüències de pas dels autobusos que donen servei al polígon, ni s'incorporen noves línies, ni hi ha cap acord amb FGC pel què fa al servei que dóna cobertura al polígon, ni cap acord amb les empreses en relació al transport públic.

La mesura per millorar la mobilitat consisteix a fer pagar a les treballadores i els treballadors per aparcar. Es converteixen els aparcaments existents en una àrea taronja que permetrà aparcar tot el dia pagant, coincidint amb la jornada laboral. Certament, podria ser una mesura dissuasòria per desincentivar l'ús del vehicle privat per anar a la feina. Ara bé, això entra en contradicció amb la creació anunciada de 400 noves places d'aparcament. Amb la creació d'aquestes places, però convertint també places d'aparcament que abans eren gratuïtes en de pagament, més aviat sembla una mesura recaptatòria.

Alhora, sorprèn la rapidesa amb què s'està implantant la mesura, i el poc trasllat sobre el projecte que se n'ha fet a l'oposició i les persones treballadores de Can Sant Joan. Mentre l'octubre de l'any 2015, ja fa 28 mesos, el ple municipal aprovava, a proposta d'ERC, la implantació de l'àrea vermella d'aparcament (estacionament limitat però gratuït) davant d'equipaments com el CAP de Sant Cugat i l'àrea verda (estacionament amb prioritat per al veïnat), aquesta tipologia d'aparcament, que compta amb un ampli consens (fou aprovat amb el suport de totes les formacions polítiques) encara no s'ha implantat. Tanmateix, l'àrea taronja, sense suport del Ple municipal, ja està gairebé en funcionament, els parquímetres ja s'estan instal·lant a Can Sant Joan.

Potser hauria valgut més la pena que el govern municipal no tingués tantes presses per implantar l'àrea taronja. Potser hauria calgut parlar abans amb les empreses i fer-les partícips dels problemes de mobilitat i del cost econòmic per resoldre'ls. Potser, traslladar el cost de la mesura a la classe treballadora, a moltes persones que treballen amb sous precaris a Can Sant Joan, no és la millor opció. O potser era l'única opció. En qualsevol cas, el govern municipal dilata el compliment dels acords consensuats en aparcament,àrea verda i àrea vermella, mentre implanta mesures com l'àrea taronja que no tenen consens.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.