Per bé o per malament, estem allà on estàvem


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 2/feb/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Això ve a compte de la lectura de les dades de la 35a onada de l'Observatori Sociològic de Sant Cugat corresponents al segon semestre de 2017. Les preguntes són sempre les mateixes, excepte alguna afegida en funció de la demanda o de la situació actual del municipi. Cal destacar, un cop més, que la ciutadania de Sant Cugat es defineix com d'esquerra o centreesquerra. És una constant que no es belluga, com tampoc es belluga la composició de l'equip de govern des de fa gairebé 30 anys. D'això se'n diu fidelitat!

Així doncs seguim encantats de la ciutat que tenim, que considerem urbanísticament ben endreçada amb uns parcs i jardins de primera, uns serveis magnífics i una revista municipal (aquesta valoració és nova), que es considera que dóna bona informació.

Pel que fa a l'Ajuntament, aquest mereix la confiança dels santcugatencs i santcugatenques, cosa que no passa amb els partits polítics que no arribem ni a l'aprovat. L'alcaldessa és coneguda per gairebé tothom i de la resta de membres del consistori no en sabem res perquè no consta la pregunta.

Alguna cosa que m'ha cridat l'atenció: la seguretat ciutadana recull una nota fantàstica, res de pors, ni falta de Mossos ni res per l'estil. I una altra que també resulta curiosa és que el servei menys conegut dels que ofereix l'Ajuntament és el de Dona Informació, i una es pregunta si això és per bé o per malament. Esperem que el desconeixement sigui perquè les dones de Sant Cugat no el necessitin.

Sabem com es valora el Teatre-Auditori, el festival dels Petits Camaleons o el Festival de Poesia, però desconeixem què passa amb altres serveis perquè no consten en les preguntes, com ara quina és la situació econòmica de les famílies, si tenim o no pobresa energètica o d'altres tipus, la importància que la ciutadania dóna a l'habitatge, etc.

Sabem de la importància de fer sempre les mateixes qüestions per poder comparar, però potser seria hora d'introduir altres elements en l'Observatori per copsar aspectes més reals de la situació actual de la nostra ciutat.

ROSER CASAMITJANA és regidora d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.