Presons invisibles


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 11/feb/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Hi ha moltes presons, Senyor i sé que això no t'agrada. N'hi ha de conegudes amb barrots ferms i botxins que castiguen durament. I d'altres on els botxins disfressats de persones elegants, fereixen profundament sense deixar rastre.

Algunes s’anomenen simplement 'presó' i altres: cofurna, ciutat, fàbrica, ball, pensió o bé règim polític, sistema econòmic, societat anònima, contracte, llei, reglament. Però Senyor, no ets pas tu qui les has inventat. Tu ens has fet lliures d'estimar-te o de rebutjar-te. És l’home qui tanca en presons de pedra als que no pensen, no parlen o no actuen com ell. És l’home qui ha aixecat de mica en mica presons invisibles a còpia d’avarícia, d’orgull i d’egoïsme. Senyor una part de la humanitat tanca l’altra a la presó. Fill meu no són pas les presons de pedra les que més m’inquieten. Són necessàries quan heu instaurat el desordre en el món. Quan hi reclouen els que no pensen com ells, Jo en sofreixo. Perquè insulten el meu propi pensament. Però l’ànima els resta lliure i no li poden impedir de pensar com vulgui.

Però mira, les presons invisibles són les que més em fereixen perquè molts dels meus fills hi neixen, hi creixen i
hi moren. Au fill, manifesta’t. (de Michel Quoist: 'Pregàries')

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.