Carnaval trist


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 8/feb/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquests dies les diferents escoles de la ciutat estan organitzant rues de carnaval i diferents activitats. També, possiblement, moltes persones als seus llocs de treball es disfressaran subtilment. Tot això ve arrel del comentari que em va fer un conegut de fora de Sant Cugat sobre les disfresses.

Conegut: Què, a Sant Cugat us disfressareu tots amb un maletí i euros a la mà?
Jo: Què vols dir?
Conegut: Home, com que surt a tot arreu que a Sant Cugat les constructores donaven comissions per les obres...
Jo: En tot cas era a Convergència, no generalitzis.

Certament aquesta és la magnitud de la tragèdia. El nom de la nostra ciutat s'ha associat a la corrupció i al finançament il·legal de partits, i aquest és un tema que ja no és presumpte, perquè la sentència del 'cas Palau' va condemnar a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) per rebre, entre d'altres, una comissió de 167.040 euros per les obres del PAV3 de la Rambla del Celler de Sant Cugat del Vallès.

Fa pocs dies es va publicar una noticia on es relacionaven altres adjudicacions d'obres amb comissions rebudes per CDC i que consten al sumari del cas 3%. Cal dir que aquí no estem parlant de sentències i per tant cal defensar la presumpció d'innocència com a dret civil bàsic. Crec que caure en la demagògia, el tremendisme, l'atac personal i la generalització és contrari al nostre deure polític com a oposició i com a representants de la ciutat, però tothom entendrà que el nostre deure fonamental és saber què va passar per tal que la ciutadania tingui tota la informació. És el seu dret i la nostra obligació.

Necessitem saber. Necessitem saber què va passar tots aquests anys i necessitem netejar el bon nom de la nostra ciutat. Per fer-ho cal que la justícia actuï ràpid i que l'actor assenyalat (CDC i per proximitat el govern municipal) doni les explicacions que demanda la ciutadania. Unes explicacions que han de ser clares, sense dramatismes innecessaris i sense jocs comunicatius de distracció.

Em pregunten: 'Tu creus que l'alcaldessa de Sant Cugat està implicada personalment en aquest seguit de suposades noves comissions que es van fer quan era responsable d'urbanisme?' Jo crec que, personalment, l'alcaldessa no formava ni forma part d'aquesta trama de corrupció generalitzada de la qual es parla. Com crec que en cap cas (i va bé repetir-ho) els treballadors municipals han de patir el focus per aquestes situacions, a ells i elles no se'ls posa en qüestió i fer una barreja és indignant. A qui es posa en investigació, als diferents judicis oberts, és al partit de Convergència Democràtica de Catalunya (evidentment no als seus votants, que entenc que també volen saber) i a les empreses que han realitzat les donacions associades a presumptes licitacions.

Vull instar el govern municipal que agafi l'esperit de carnaval i que, si cal, es disfressi de transparent i aporti (com ja ho fet altres vegades, per exemple arrel de l'auditoria aprovada sobre els contractes de Ferrovial, actualment en licitació) dades, expedients i explicacions sobre les suposades comissions que va cobrar el seu partit, a partir de les seves fundacions, dels contractistes de les obres següents:
- La bòbila - la Serreta (Donació de 69.000 euros)
- Complex esportiu Mira-Sol - obra fallida ( Donació de 159.000 euros)
- Edifici Rabassaires 1 (Donació de 60.000 euros)
- Edifici Rabassaires 2 (Donació 143.800 euros)
- Edifici Francesc Macià (Donació 109.000 euros)
- Mercat Mira-sol (Donació de 25.000 euros)

El govern municipal actual (i una part important dels seus membres) no era el mateix que hi havia quan es va realitzar la donació per les obres del PAV3 de la Rambla del Celler (amb sentència judicial) o de les que es descriuen en el paràgraf anterior, però crec que és de sentit comú demanar responsabilitat política en respondre i aportar tota la informació necessària i donar comptes a la ciutadania d'unes circumstàncies que afecten a CDC, partit sota les sigles del qual es van presentar (concretament CiU) a les eleccions municipals.

FERRAN VILLASEÑOR és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.