Atacar quan no et pots defensar


  • Comparteix:

ramon.gutierrez

Ramon Gutierrez


Publicat: el 9/feb/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En política quan una persona o un partit se sent acorralat acostuma a intentar fer un salt endavant, culpant algú altre, o sortint amb un altre tema que faci que 'de lo seu' se'n parli menys. La feina de l'oposició és no deixar que això passi, i fer que allò que algú està intentant ocultar formi part del debat ciutadà.

És per això que l'obligació de l'oposició a Sant Cugat és i ha de seguir sent que es parli dels casos de corrupció i finançament irregular, molts d'ells ja provats, que sobrevolen el nostre Ajuntament. I que se'n parli no per erosionar a aquells que ho han fet malament -o il·legalment, més ben dit-, sinó perquè els mecanismes de control de la corrupció, tant interns dels partits com de l'Ajuntament, s'expliquin i es posin en funcionament.

Fa temps que alguns partits anem fent acció política en aquest sentit, i malgrat que alguns insisteixin en el fet que estem tenint una posició irresponsable i que fa mal a la ciutat, fent un petit repàs es pot comprovar que el que hem proposat sempre ha format part del sentit comú, de la responsabilitat amb la institució i amb la intenció de netejar el nom de la ciutat.

Fer comissions d'investigació, organitzar auditories, demanar informació, convocar plens extraordinaris, posar punts en el ple ordinari perquè es donin explicacions públiques... No semblen actuacions gaire extremes ni dinamitzadores de l'ordre de les coses. Són accions que pretenen esclarir, posar llum i garantir a la ciutadania que s'estan fent coses en contra de la corrupció a la nostra ciutat.

El que em sap greu és que l’actitud de l’equip de govern sigui precisament la de fer salts endavant, sortir amb titulars que no tenen sentit, canviar de tema. Si no hi ha res a amagar hauria de ser la mateixa alcaldessa i el seu equip qui liderés el debat sobre la qüestió. Tindria el suport de l’oposició d’esquerres i, sobretot, la comprensió de la ciutadania del que està passant. En lloc de seguir atacant, farien bé de defensar la ciutat i el que és de tothom.

Ramon Gutiérrez és el portaveu municipal d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.